Αβραμόπουλος: Ο ρόλος της Ελλάδας αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ

Τον… Πάνο Παναγιωτόπουλο περίμενε να συναντήσει στην Ουάσινγκτον ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίστηκε μπροστά του. Ο πρόσφατος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Σαμαρά ακολούθησε το “κλειδωμένο” ραντεβού του επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου με τον Έλληνα ομόλογό του, και έτσι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

και όχι ο Υπουργός Πολιτισμού πλέον Πάνος Παναγιωτόπουλος ήταν εκείνος που βρέθηκε στην Ουάσινγκτον για τις σχετικές συνομιλίες.

Οι Υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ και Ελλάδας συζήτησαν το σύνολο του πλέγματος της ατζέντας των θεμάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να σημειώνει με νόημα ότι “ο ρόλος της Ελλάδας αναγνωρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ακόμη: “Η Ελλάδα παρά και πέραν της οικονομικής κρίσης, την οποία αντιμετωπίζει με σχέδιο, σθένος και αποφασιστικότητα δεν παύει να είναι ένας σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας στην ανατολική Μεσόγειο”.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο από την πλευρά του, μέσω σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε, “διαβάζει” ως εξής τη συνάντηση του Τσακ Χέιγκελ με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο: “Ο Τσακ Χέιγκελ, υποδέχθηκε τον Έλληνα ομόλογο του, Δημήτρη Αβραμόπουλο, και τον ευχαρίστησε για τη μακροχρόνια φιλοξενία μονάδων του αμερικανικού ναυτικού στον Κόλπο της Σούδας αλλά και τον ρόλο της συγκεκριμένης βάσης στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λιβύη.

Ο κ. Χέιγκελ επαίνεσε τις ενέργειες της Ελλάδας για τη διατήρηση της σταθερότητας στα Βαλκάνια, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση του για τη στήριξη που παρέχει η χώρα στο ΝΑΤΟ.

Οι κ. Χέιγκελ και Αβραμόπουλος συζήτησαν θέματα κοινού στρατηγικού ενδιαφέροντος και ο Έλληνας Υπουργός υποσχέθηκε την διατήρηση της στενής σχέσης που διαθέτουν οι δύο χώρες, ενώ συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, στην διεξαγωγή από κοινού στρατιωτικών ασκήσεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα