Αβραμόπουλος: Ο Καναδάς στηρίζει την Ελλάδα

Θέματα διμερών σχέσεων, οι οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη, ο ρόλος της χώρας μας ως σταθεροποιητικής δύναμης στην περιοχή της Μεσογείου και οι δυνατότητες καναδικών επενδύσεων στην Ελλάδα, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Καναδό ομόλογό του Τζον Μπερντ σήμερα στην Οττάβα.

Ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τις κοινές αξίες

που συνδέουν τις δύο χώρες, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι σύμμαχος του Καναδά που παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της σταθερότητας στη Μεσόγειο.

Ο Τζον Μπερντ αναφέρθηκε στις δυνατότητες καναδικών επενδύσεων στην Ελλάδα και στη σημασία της νέας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου Καναδά-ΕΕ που βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετά τη δημοσιονομική της διόρθωση θα πρέπει να περάσει στη φάση της ανάπτυξης σύντομα.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από την πλευρά του υπογράμμισε τις καλές διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Καναδά εκφράζοντας ευχαριστίες για τη στήριξη του Καναδά στην χώρα μας.

Ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών ενημέρωσε τον Καναδό ομόλογό του για τις βαθιές αλλαγές που συντελούνται στην Ελλάδα και οι οποίες θα βάλουν τη χώρα στην τροχιά της ανάκαμψης. Ο κ. Αβραμόπουλος επίσης συζήτησε με τον κ. Μπερντ τις νέες δυνατότητες καναδοελληνικών επιχειρηματικών σχέσεων στον τομέα της ενέργειας, του ορυκτού πλούτου, του εμπορίου και του τουρισμού, που μπορούν να αναπτυχθούν με τις νέες συνθήκες.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισήμανε ότι η Ελλάδα ως φίλη χώρα των αραβικών χωρών και του Ισραήλ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην περιοχή της Μεσογείου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πιστεύει σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αλλά σε μια πολιτική λύση που θα διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ταραγμένη χώρα.

Οι δύο υπουργοί έδωσαν έμφαση στις δυνατότητες που θα προσφέρει η συνθήκη κινητικότητας των νέων που επικυρώθηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τέθηκε σε ισχύ.

Ολοκληρώνοντας την εγκάρδια υποδοχή προς το Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Τζον Μπερντ ανακοίνωσε ότι μια μεγάλη έκθεση με 500 αρχαιολογικά ευρήματα από 20 μουσεία της Ελλάδας θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Πολιτισμού της Οττάβας το 2015. Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση που έχει πραγματοποιηθεί στην Αμερική τα τελευταία 30 χρόνια, όπως ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, που θα καταγράφει τη διαχρονική συνεισφορά της χώρας μας στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα