Αθανασίου: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Μάχη κατά της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση, με τον νεοσύστατο θεσμό της Επιτροπής Εθνικής Στρατηγικής για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία σήμερα πραγματοποίησε, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, την πρώτη συνεδρίαση της υπό τον τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι με την ίδρυση της Αρχής αυτής, η κυβέρνηση «δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διαφθοράς ακόμη περισσότερο και αποτελεσματικά» και αυτό «είναι ένα μήνυμα που είχε στείλει προεκλογικά ο πρωθυπουργός ο οποίος είχε πει ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στη διαφθορά».

«Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πράξη. Η δε παρουσία εδώ του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, φίλου Κυριάκου Μητσοτάκη, συμβολίζει τη θέληση και αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. Συνεπώς ο θεσμός αυτός θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και θα αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διότι οι εκθέσεις που έχουν συνταχθεί την έχουν αδικήσει», τόνισε.

Ο δε επικεφαλής της αρχής Ιω. Τέντες σημείωσε ότι «η παρουσία των δυο υπουργών αποτελεί διπλό μήνυμα για το μεγάλο και σοβαρό ενδιαφέρον που δείχνει η πολιτεία για τη διαφθορά».

Στην επιτροπή συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο γγ του Υπ Δικαιοσύνης Νικ. Κανελλόπουλος, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Νικ. Στασινόπουλος, ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα Παν. Νικολούδης, ο γεν. επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιντζής και εκπρόσωπος της οικονομικής αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα