Ασκούνης: Δεν φταίει η Αυτοδιοίκηση για το χρέος της Ελλάδας

Τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και το πόση ευθύνη έχουν οι ΟΤΑ για τη συσσώρευση του εθνικού χρέους, επιχείρησε να παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο οποίος μίλησε το πρωί στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Άννα Μπουσδούκου.

Σύμφωνα με τον Κώστα Ασκούνη, η συμμετοχή

της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δημόσιο χρέος είναι μικρή, και δεν ξεπερνάει τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ, επί συνόλου 360 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι δεν προηγήθηκε ουσιαστική συζήτηση και διάλογος με την κυβέρνηση, ώστε να αποτραπούν τα οριζόντια μέτρα.

“Πρόκειται για μέτρα που διαλύουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χτυπιέται η αποκέντρωση. Υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο; Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με αποσπασματικά μέτρα”, τόνισε ο Κώστας Ασκούνης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας πρόσθεσε ακόμη ότι, ενώ φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για την αξιολόγηση, από τον χειμώνα του 2012, η απάντηση της κυβέρνησης και των αρμοδίων φορέων ήρθε μόλις την άνοιξη του 2013, δηλαδή με καθυστέρηση μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα