Άσαντ: Αν οι ΗΠΑ μας επιτεθούν, θα αποτύχουν

Μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση, ή έστω επίθεση στη Συρία, δεν έμοιαζε ποτέ με… βολική εξέλιξη για τη Δύση, γι’ αυτό και η διεθνής κοινότητα υπήρξε μέχρι σήμερα εξαιρετικά προσεκτικά στην προοπτική να επιφέρει ένα καίριο χτύπημα κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Συρία δεν είναι Λιβύη, ούτε καν Αίγυπτος, και ο Μπασάρ αλ Άσαντ έχει επιδείξει προχωρημένες αντοχές σε σχέση με τους ηγέτες άλλων χωρών της

Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής. Τις τελευταίες μέρες, και ειδικότερα μετά την εκτεταμένη χρήση χημικών όπλων, οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν στην κατεύθυνση ενός στρατιωτικού χτυπήματος κατά της Δαμασκού, επιρρίπτοντας στον Μπασάρ αλ Άσαντ τις ευθύνες, την ώρα που η κυβέρνηση της Συρίας, το Ιράν, αλλά ακόμη και η Ρωσία, αφήνουν σαφείς αιχμές κατά των ανταρτών της αντιπολίτευσης, στο περιθώριο και των καταγγελιών ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ εντόπισαν χημικά όπλα σε τούνελ στα οποία κρύβονται άνδρες των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, στα περίχωρα της Δαμασκού.

Ο βρετανικός Τύπος προβλέπει σήμερα ότι επίκειται τις αμέσως επόμενες μέρες βομβαρδισμός της Συρίας από τις δυτικές δυνάμεις, η Ρωσία δια του Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το ενδεχόμενο να επικρατούν τέτοιες σκέψεις στην Ουάσινγκτον, και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στέλνει το δικό του μήνυμα, μέσω συνέντευξης την οποία παραχωρεί στη ρωσική εφημερίδα “Izvestia”.

“Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες μας επιτεθούν, θα αποτύχουν”, δηλώνει ο Μπασάρ αλ Άσαντ, και προσθέτει με νόημα: “Αποτελεί προσβολή στην κοινή λογική η επιμονή τους ότι κάναμε χρήση χημικών όπλων”.

Ο Πρόεδρος της Συρίας επικαλείται την κοινή λογική, που υπαγορεύει ότι δεν θα ήταν δυνατόν να κάνει χρήση χημικών όπλων τη στιγμή που στη χώρα βρισκόταν κλιμάκιο ειδικών του ΟΗΕ ακριβώς για να ελέγξουν κατηγορίες περί χρήσης χημικών όπλων στο παρελθόν, ενώ επιπροθέτως οι κυβερνητικές δυνάμεις φαίνεται πλέον να κερδίζουν τον Εμφύλιο.

“Ένας βασικός λόγος για τη συνέχιση των εχθροπραξιών είναι η διαρκής άφιξη μεγάλου αριθμού τρομοκρατών από το εξωτερικό, όπως επίσης και η συνεχιζόμενη ενίσχυση των ανταρτών με χρήματα και όπλα.

Αλήθεια, ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει μάθει ακόμη το μάθημά του. Δεν έχει διαβάσει Ιστορία για να διαπιστώσει ότι οι προκάτοχοί του απέτυχαν σε όλους τους πολέμους που προκάλεσαν, από την εποχή του Βιετνάμ μέχρι και σήμερα”, σημειώνει με έμφαση στη συνέντευξή του στην “Investia” ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα