Αρβανιτόπουλος: Πολιτική προσπάθεια στοχοποίησης της Παιδείας

Για πολιτική προσπάθεια στοχοποίησης της Παιδείας και μετατροπή της σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης έκανε λόγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Προσπάθειά μας είναι να αποτρέψουμε τα σχέδια αυτών που θέλουν την παιδεία ως πεδίο αποσταθεροποίησης» επισήμανε.
Για τις δικαστικές αποφάσεις και την απόφαση του ΣτΕ ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι ζητεί την άρση των κινητοποιήσεων για να γίνουν απρόσκοπτα

τα μαθήματα.
«Έχουμε να κάνουμε με αυτοδιοίκητα ΝΠΔΔ, και οι πρυτάνεις έχουν την αρμοδιότητα για την εύρυθμη λειτουργία τους, είναι οι ηγέτες τους, και αν ήμουν στη θέση τους θα ζητούσα από τους υπαλλήλους τα ΑΕΙ να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Δεν μπορεί μια μειοψηφία να σηκώνει μπάρα και να προπηλακίζει» τόνισε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι βάσει του ν. 4009 δεν υπάρχει άβατο στα ΑΕΙ.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος υπεραμύνθηκε της στάσης του, αναφέροντας ότι το θεσμικό πλαίσιο δίνει ορισμένες θεσμικές δυνατότητες στον εποπτεύοντα υπουργό. «Εξαντλήσαμε όλα τα ένδικα μέσα. Έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα ως εποπτεύουσα αρχή» σημείωσε.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος απέκλεισε, πάντως, προς το παρόν το ενδεχόμενο επιστράτευσης κάνοντας λόγο για μία διαφορετική πραγματικότητα σε σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις όταν και ελήφθη παρόμοια απόφαση.

Επίσης, κάνοντας λόγο για συκοφαντία και λάσπη, υπεραμύνθηκε του τρόπου που έγινε η κινητικότητα στα ΑΕΙ, σημειώνοντας ότι πραγματοποιήθηκε βάσει διεθνών στάνταρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα