Αποπροσανατολισμός, η γνωστή μέθοδος…

Ο ΟΠΑΠ αλλάζει χέρια. Η επαναγορά ομολόγων «κολλάει». Το χαράτσι, αν και αντισυνταγματικό, συνεχίζει να υφίσταται (με το Υπ.Οικονομικών και τα ΜΜΕ να μην δίνουν έμφαση στη δικαστική απόφαση). Ανεργία, «φοροσαφάρι», εποπτεία στις τράπεζες, ο Ντράγκι να δηλώνει ότι η οικονομική αυτοκυριαρχία των χωρών υπό κρίση δεν υφίσταται

και τόσα ακόμα στη πλάτη μας και εμείς ασχολούμαστε με δευτερεύοντα θέματα που αναδεικνύονται απλά για να μας αποπροσανατολίζουν.

Γνωστοί «καραγκιόζηδες» κατηγορούν άλλους για καραγκιοζιλίκια. Κριτικάρουν ακόμη και την ψήφο Ελλήνων πολιτών που είναι αντίθετοι με τα πιστεύω τους. Ποια πιστεύω τους βέβαια, όταν οι ίδιοι είναι «κωλοτούμπες» της πολιτικής; Πολιτικοί επαγγελματίες! Της καρέκλας και του βολέματος!

Πολιτικά παιχνίδια με σκοπό την παραπληροφόρηση του πολίτη, την δημιουργία εντυπώσεων και συστηματική στόχευση στην επικαιροποίηση δευτερευόντων σε σημασία ειδήσεων. Η δόση που έρχεται αλλά τι θα καλύψει ποτέ δεν διευκρινίστηκε από τα «ευαίσθητα» κατά τα άλλα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων που τείνουν να καταντήσουν κουτσομπολίστικα αναμεταδοτικά κέντρα. Ο θόρυβος, η υποψία σκανδάλων και θέματα που αναπτύσσονται «πέραν του δέοντος» φέρνουν τηλεθέαση και έτσι πιστεύουν ότι λειτουργούν δημοσιογραφικά. Όμως το κοινό έχει ψυλλιαστεί πλέον τι γίνεται. Δεν είναι τόσο εύκολο να πείσεις έναν σοβαρά σκεπτόμενο πολίτη και να χειραγωγήσεις τη σκέψη του. Οι εποχές των «προβάτων» έχουν περάσει «ανεπιστρεπτί». Η μη εκδήλωση της συσσωρευμένης οργής ας μην λαμβάνεται σαν αδυναμία.

Η λύση τύπου Ισλανδίας, για παράδειγμα, ποτέ δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Όλοι μας λίγο πολύ το έχουμε «ψάξει» στο διαδίκτυο. Έχουμε διαβάσει άρθρα για το σύστημα της άμεσης δημοκρατίας που εφαρμόζεται στη συγκεκριμένη χώρα και όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πώς αποκρύπτεται συστηματικά αυτή η περίπτωση διακυβέρνησης από τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Όλοι ξέρουμε πού κατέληξαν οι «επαγγελματίες» πολιτικοί και τραπεζίτες που οδήγησαν την Ισλανδία στα χρέη. Τα χρέη των τραπεζών που θέλησαν να τα μεταφέρουν στο λαό και οι Ισλανδοί αντιστάθηκαν, παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς κραταιών ευρωπαϊκών δυνάμεων. Όμως κανείς δεν θέλει τέτοιες ειδήσεις να «κυκλοφορούν». Μπορεί να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και αυτό δεν είναι αποδεκτό στα σχέδια των δυνατών.

Όποιος λοιπόν ικανοποιείται με τις απόψεις που εκφράζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα από «τηλεμαϊντανούς», επαγγελματίες του χώρου τους, ας συνεχίσει απροβλημάτιστα να το κάνει. Σε ελεύθερη χώρα ζούμε. Ας μην περιμένουν όμως με αυτό τον τρόπο να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα. Όσο δηλαδή αφήνουμε «παπαγαλάκια» να μας «πιπιλάνε» το μυαλό με αρλούμπες, την ώρα που σοβαρά ζητήματα για τη χώρα εκκρεμούν και «τρέχουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα