Αποφασίστηκε η (νομική) διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Όπως μεταδίδουν τα αραβικά ΜΜΕ, η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου αποφάσισε να κάνει δεκτή τη σχετική εισήγηση αιγυπτιακού δικαστηρίου, και να προχωρήσει στη διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, με τη νομική υπόστασή της ως… Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, όπως δηλαδή λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην Αίγυπτο, και ειδικότερα μετά την κατάρρευση του καθεστώτος

του Χόσνι Μουμπάρακ, λόγω της Αραβικής Άνοιξης.

Τη σχετική είδηση δημοσιεύει η εφημερίδα της Αιγύπτου Al-Akhbar, η οποία θεωρείται παραδοσιακά ότι εκφράζει τις θέσεις της κυβέρνησης.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η κυβέρνηση της Αιγύπτου είχε εκφράσει τη βούληση να θέσει εκτός νόμου τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ως αντίδραση στο… αντάρτικο που οδηγούσε σε λαϊκή ανάστατωση και χιλιάδες θύματα στους δρόμους.

Οι σκέψεις αυτές “πάγωσαν” από τη στιγμή που μετά τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η δυναμική της οργάνωσης μειώθηκε δραστικά.

Πρόφατα, δικαστήριο της Αιγύπτου εισηγήθηκε τη νομική διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ως Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, και φαίνεται ότι η απόφαση είναι πλέον ειλημμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα