Από τα… λούσα στη Λούτσα!

Ασφαλώς και είναι δικαιολογημένο να δημιουργεί διάθεση για χαβαλέ η είδηση της σύλληψης του Μιχάλη Λιάπη, επειδή οδηγούσε με πλαστές πινακίδες και χωρίς δίπλωμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να χάνουμε την ανθρωπιά μας.

Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη είδηση συνδέεται με δύο πρόσφατα περιστατικά και πρέπει να την εξετάσουμε σοβαρά.

Αρχικά, η σύλληψη Λιάπη επιβεβαιώνει τη σοφή ρήση Τζαμτζή, ότι δηλαδή πολλοί πολιτικοί έχουν

κάνει το σκατό τους παξιμάδι, ενώ μπορεί εύκολα να συσχετιστεί και με το πόθεν έσχες Τσουκαλά.

Πώς; Μα πολύ απλά, είναι πλέον σαφές πως στην Ελλάδα έχει γίνει αναδιανομή του πλούτου. Οι γαλαζοαίματοι υποφέρουν και τα φράγκα πέρασαν από τους δεξιούς στους αριστερούς.

Και αναγκάζεται τώρα ο Μιχάλης ο Λιάπης, ο Λόρδος της πολιτικής ζωής του τόπου, να εξευτελίζεται για ένα αυτοκινητάκι.

Πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός είναι συντετριμμένος, καθώς γνωρίζει πως το προφίλ του έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα. Δεν είναι τόσο η παρανομία, που στο κάτω – κάτω θα μπορούσε να θεωρηθεί και επαναστατική πράξη ενός μπον βιβέρ που βαρέθηκε να ζει στη χλιδή.

Αυτό που έχει πικράνει περισσότερο τον Μισέλ είναι ότι διέρρευσε ο τόπος της σύλληψής του! Στη Λούτσα, αδερφές μου, στη Λούτσα, συνελήφθη ο κ. Λιάπης και παλιοί φίλοι και συγγενείς αναρωτιούνται πού είχε μπλέξει…

«Γιατί να πάει στη Λούτσα; Πώς βρέθηκε εκεί; Κάνει κακές παρέες με λαϊκάτζες; Ποιοι τον παρέσυραν και έπεσε τόσο χαμηλά;»

Από τα… λούσα, στη Λούτσα! Τραζίκ!

Ας αφήσουμε λοιπόν την κοροϊδία και ας σκύψουμε πάνω από το δράμα που ζει ένας πολίτης αναθρεμμένος στα πούπουλα, που βρέθηκε μετά από 3 χρόνια Μνημόνιο να οδηγεί σα χαμένος στη Λούτσα.

Ο χαβαλές είναι εύκολος. Το δύσκολο είναι να συμπαρασταθούμε στον Μισέλ με κάθε τρόπο. Ας μην ξεχνάμε πως άλλες εποχές, τέτοιες ημέρες είχε ήδη αναχωρήσει για Ελβετία, ώστε να περάσει τα Χριστούγεννα. Και τώρα, τι;

Όχι δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν. Ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Ας λειτουργήσει επιτέλους η Πολιτεία και ας αποδείξει πως έχουμε κοινωνικό κράτος. Κανείς Λιάπης χωρίς πινακίδες φέτος το χειμώνα! Έστω κι αν χρειαστεί να πληρώσει ο καθένας μας από 50 λεπτά επιπλέον στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα