Αμβρόσιος: Σάρουμαν και όχι Γκάνταλφ

H αλήθεια είναι πως ο Αμβρόσιος μοιάζει στην όψη με τον Γκάνταλφ, αλλά τελικά είναι ο Σάρουμαν!

Ο «σεβασμιώτατος», στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει ως «γλυκιά ελπίδα» τη Χρυσή Αυγή και εντάξει, ένας καλοπροαίρετος παρατηρητής θα μπορούσε να πει πως «μεγάλος άνθρωπος είναι, χαμένα τα έχει, τον παραπλάνησαν».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, όμως, απέδειξε πως τελικά είχε απόλυτη επίγνωση του τι έλεγε και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τη δήλωσή του μετά τη δολοφονία

του Παύλου Φύσσα.

Ο Αμβρόσιος ασφαλώς και καταδικάζει τη δολοφονία (αυτό έλειπε), ωστόσο, ενώ υπάρχει η ομολογία Ρουπακιά, χρησιμοποιεί διαρκώς υποθετικούς συνδέσμους, όταν αναφέρεται στο φονικό:

«Προηγήθηκε λογομαχία με οπαδούς ή στελέχη της Χρυσής Αυγής και -όπως λέγεται- κάποιος απ΄ αυτούς τον μαχαίρωσε και τελικά τον εφόνευσε!», αναφέρει αρχικά, ενώ παρακάτω λέει:

«Εάν λοιπόν οπαδοί της Χρυσής Αυγής εξετέλεσαν εν ψυχρώ τόν άνθρωπο, γεγονός για το οποίο δικαίως δημιουργήθηκε τόσο παραλήρημα από τα ΜΜΕ, είναι κατακριτέοι!»

Α! Είναι κατακριτέοι. Να είστε καλά γέροντα… Ευχαριστούμε που μας αφήνετε να τους επιπλήξουμε! Πάλι καλά που δεν ζητάτε από τη Δικαιοσύνη να τους αφήσει ελεύθερους. Αρκεί να ορκιστούν στο Θεό πως δεν θα το ξανακάνουν!

Αλλά ο Αμβρόσιος συνεχίζει και πιο κάτω να προκαλεί… «Ως ταπεινός Επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας ποιούμεθα έκκληση προς όλους: και προς τους Κυβερνώντες και προς την Αντιπολίτευση και προς τον Ελληνικό Λαό:

Παύσατε πυρ!»

Ξέρετε πάτερ, κανείς από τους παραπάνω δεν έχει ξεκινήσει πόλεμο, αλλά η «γλυκιά ελπίδα» σας είναι αυτή που σκότωσε έναν άνθρωπο.

Μήπως εννοείται να μην επιτιθέμεθα στο κόμμα σας; Μήπως ήταν η κακιά στιγμή;

Ο «εκπρόσωπος» του Θεού επί της γης μας υπενθυμίζει στη συνέχεια πως στο παρελθόν έχει χαρακτηρίσει “γλυκειά ελπίδα” τη Χρυσή Αυγή (φαίνεται πως δεν ντρέπεται γι` αυτό) και καταλήγει πως παρά τη δολοφονία και τις αποκαλύψεις που την ακολούθησαν «Στους κόλπους της Χρυσής Αυγής υπάρχουν πολλά σοβαρά πρόσωπα! Ας αναλάβουν, λοιπόν, τον ρόλο, που τους ανήκει! Και μάλιστα χωρίς αναβολή, αφού τώρα πιά τους πήρε ο κατήφορος!»

Έκκληση απευθύνει ο άνθρωπος. Αγωνιά για το μέλλον της… παράταξης! Και να σκεφτεί κανείς πως εκπροσωπεί έναν μαρτυρικό τόπο, όπως τα Καλάβρυτα…

Keywords
Τυχαία Θέματα