Ραντεβού στις 8 Ιανουαρίου για τη δίκη Μόρσι (video)

Την προσωρινή διακοπή της δίκης του Μοχάμεντ Μόρσι και των 14 στελεχών των Αδελφών Μουσουλμάνων διέταξε ο αρμόδιος δικαστής, αφού οι κατηγορούμενοι άρχισαν να τραγουδούν, λίγη ώρα μετά την έναρξη της.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο δικαστής ενοχλήθηκε από την άρνηση του έκπτωτου προέδρου να φορέσει στολή φυλακής.

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη δυο φορές, και έτσι το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης για τις 8 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ το πρώτο video

που δείχνει τον Μοχάμεντ Μόρσι μετά την ανατροπή του από την Προεδρία της Αιγύπτου τον Ιούλιο, στο περιθώριο της παρέμβασης του στρατού, κυκλοφορεί πλέον στο YouTube, καθώς περιήλθε στην κατοχή αιγυπτιακής εφημερίδας.

Το video δημοσιεύτηκε σήμερα, 4 Νοεμβρίου, την ώρα δηλαδή που ξεκινάει η δίκη του Μοχάμεντ Μόρσι για μια σειρά από βαριές κατηγορίες.

Το πρωί, ο Μοχάμεντ Μόρσι μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αστυνομική Ακαδημία του Καϊρου, όπου και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για τη δίκη του.

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας, ο Μοχάμεντ Μόρσι αρνήθηκε να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο υπεράσπισης.

Οπαδοί του ανατρεπόντος Προέδρου της Αιγύπτου έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το Συνταγματικό Δικαστήριο του Καϊρου, διαμαρτυρόμενοι κατά της δίκης του ηγέτη τους.

¨Εγώ είμαι ο Πρόεδρος της Αιγύπτου”, δήλωσε στο δικαστήριο ο Μοχάμεντ Μόρσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα