Stop στο σερί ανόδου της Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά από δέκα διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις για τον Dow Jones.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ εμφάνισαν το Φεβρουάριο τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών καθώς εκτινάχθηκε το κόστος της βενζίνης.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,7% τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούνιο του 2009. Τον Ιανουάριο είχε παραμείνει αμετάβλητος.

Σε ετήσια

βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 2%, που συνιστά τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Οκτώβριο. Τον Ιανουάριο είχαν ενισχυθεί κατά 1,6%.

Με τα σημαντικότερα κέρδη έκλεισαν οι μετοχές των Bank of America, Boeing και Cisco ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των JP Morgan, Home Depot και Intel.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,17% στις 14.514,11 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε χαμηλότερα 0,16% στις 1.560,69 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,30% στις 3.249,07 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow κατέγραψε άνοδο 0,8%, ο S&P 500 κέρδη 0,6% και ο Nasdaq επίσης άνοδο στο 0,15%.

Keywords
Τυχαία Θέματα