O Πανέτα διαλέγει… Πρόεδρο, ανάμεσα σε Μπάιντεν και Χίλαρι

Ήταν ο διοικητής της CIA που εκπόνησε και ολοκλήρωσε με… φονική επιτυχία το σχέδιο εκτέλεσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο Λίον Πανέτα επιβραβεύτηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία του αμερικανικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τώρα λοιπόν που αποχωρεί για να συνταξιοδοτηθεί, αισθάνεται επαρκώς απελευθερωμένος, ώστε να μιλάει ανοιχτά

για τη μάχη του 2016. Τότε που οι Δημοκρατικοί θα αναζητούν μια αξιόμαχη υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, και ο Τζο Μπάιντεν με τη Χίλαρι Κλίντον δεν κρύβουν ότι θα επιθυμούσαν να διαδεχτούν τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Πανέτα τους γνώρισε όλους. Και συνεργάστηκε με όλους. Έχει λοιπόν έναν παραπάνω λόγο να δικαιούται δια να ομιλεί. Μόνο που στο δίλημμα Μπάιντεν-Χίλαρι, δεν πήρε θέση. “Νομίζω ότι και οι δυο έχουν τα προσόντα. Αν αποφασίσουν ότι θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, τότε σίγουρα θα μπορούσαν να τα καταφέρουν περίφημα”, σχολίασε ο Λίον Πανέτα.

Η αποχώρηση της Χίλαρι Κλίντον από το υπουργείο Εξωτερικών, λέγεται ότι υπηρετεί τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της να βγει από το κάδρο της πολιτικής φθοράς, και να διεκδικήσει με μεγαλύτερες πιθανότητες το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τζο Μπάιντεν από την πλευρά του, δεν έχει εκδηλωθεί δημοσίως, οι πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ ωστόσο θεωρούν ότι ο Αντιπρόεδρος το σκέφτεται σοβαρά, και ζυγίζει τις πιθανότητες να θέσει υποψηφιότητα. Και όταν συμβαίνει αυτό με έναν εν ενεργεία Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, είναι δύσκολο να του πει κανείς όχι…

Keywords
Τυχαία Θέματα