NSA: Δεν παρακολουθούσαμε τον Πάπα

Εκπρόσωπος της NSA διέψευσε με δηλώσεις του δημοσιεύματα στην Ιταλία, σύμφωνα με τα οποία, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών παρακολουθούσε μεταξύ άλλων τηλεφωνικές συνδιαλέξεις στο Βατικανό, καθώς και το τηλέφωνο του ίδιου του Πάπα Φραγκίσκου.

Σύμφωνα με την NSA τα δημοσιεύματα δεν αληθεύουν και η υπηρεσία δεν είχε ποτέ στο στόχαστρό της το Βατικανό.

Οι ΗΠΑ ακόμη διαβεβαίωσαν

τον ΟΗΕ ότι δεν κατασκοπεύουν τις εσωτερικές επικοινωνίες του οργανισμού και ότι δεν θα το κάνουν ούτε στο μέλλον, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του οργανισμού, Μάρτιν Νεσίρκι.

“Οι αμερικανικές αρχές παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι οι επικοινωνίες του ΟΗΕ δεν παρακολουθούνται και δεν θα παρακολουθηθούν” στο μέλλον, σημείωσε ο Νεσίρκι.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ δεν διευκρίνισε πότε οι ΗΠΑ έδωσαν τις διαβεβαιώσεις αυτές, ούτε απάντησε στους δημοσιογράφους οι οποίοι τον ρωτούσαν αν οι ΗΠΑ είχαν, στο παρελθόν, κατασκοπεύσει εμπιστευτικές βιντεοδιασκέψεις ή τηλεφωνικές συνομιλίες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ φέρεται ότι είχε παραβιάσει την ασφάλεια του εσωτερικού συστήματος βιντεοδιασκέψεων του ΟΗΕ, ανέφερε τον Αύγουστο το γερμανικό περιοδικό “Ντερ Σπίγκελ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα