Fitch: Καμπανάκι για τις αξιολογήσεις των μεγαλύτερων οικονομιών

H Fitch χτυπά καμπανάκι κινδύνου για την πορεία των μεγαλύτερων αναπτυγμένων οικονομιών σημειώνοντας ότι οι πιστοληπτικές αξιολογήσεις των επτά από τις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη βρίσκονται σε αρνητικό outlook.

Αυτό περιλαμβάνει τρεις χώρες με κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Μεγάλη Βρετανία και την Γαλλία, κάτι που δείχνει τις πιέσεις που

ασκούνται στην πιστοληπτική ικανότητα των χωρών που στηρίζουν την παγκόσμια οικονομία, αναφέρει η Fitch.

Ο οίκος σημειώνει ότι περιμένει να επιλύσει αυτά τα αρνητικά outlooks μέσα στο 2013 με το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον να παραμένει ωστόσο προκλητικό καθώς η Ευρωζώνη επιστρέφει σε ύφεση και η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας δεν αναμένεται να κερδίσει έδαφος μέχρι τουλάχιστον το δεύτερο μέρος του 2013.
Σύμφωνα με τον οίκο η κρίση της Ευρωζώνης έχει εισέλθει σε μια περίοδο σχετικής ηρεμίας μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τους όρους διενέργειας των Οριστικών Νομισματικών στις αρχές Σεπτεμβρίου.

“Οι πρωτοβουλίες του Mario Draghi έχουν ουσιαστικά αντιμετωπίσει τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους ρευστότητας για τις ταραγμένες χώρες της Ευρωζώνης, κερδίζοντας χρόνο για τις αναγκαίες αλλά επώδυνες προσαρμογές που απαιτούνται για τη διασφάλιση της φερεγγυότητας”, αναφέρει ο οίκος.

Η Fitch σημειώνει για την Ελλάδα ότι οι τελευταίες αποφάσεις της Ευρωζώνης να διατεθεί πρόσθετη βοήθεια για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους αντανακλούν τη δέσμευση να αποφευχθεί μια έξοδος της Ελλάδας και στηρίζουν την άποψη της ότι μια διάσπαση της Ευρωζώνης δεν θα υλοποιηθεί.

Ο οίκος τονίζει ότι ο δημοσιονομικός γκρεμός στις ΗΠΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη βραχυπρόθεσμη απειλή για την παγκόσμια οικονομία καθώς μπορεί να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε μια ύφεση που θα μπορούσε να αποφευχθεί με αρνητικές επιπτώσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Η εκτίμηση του οίκου είναι ότι το τέλος θα επιτευχθεί ένας συμβιβασμός για να αποφευχθεί το πακέτο μέτρων 600 δισ. δολ. σε περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων από τις αρχές του επόμενου έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Fitch, Καμπανάκι,Fitch, kabanaki