Τρικυμία στην κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Φωτιά στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης έχει βάλει η απόφαση για την αναστολή της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία δημοσιέυθηκε και αφορά το κλείσιμο ΔΕΚΟ και φορέων του δημοσίου, δείχνει να συνδέεται άμεσα με τα σενάρια των τελευταίων ωρών τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν ανοικτά τη διαφωνία τους, και η κατάσταση στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης θυμίζει καζάνι που βράζει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει καν τις υπογραφές όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι “δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά και απροετοίμαστα, με άμεση διακοπή της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και απόλυση όλου του προσωπικού της”, ενώ ζήτησε ένα ολοκληρωμένο σχέσιο αναδιάρθωσης της δημόσιας τηλεόρασης.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε πως διαφωνεί ριζικά και είναι αντίθετη με την αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ και επαναλειτουργία της μετά από «κάποιο» χρονικό διάστημα.

«Ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ υποδηλώνει με το χειρότερο τρόπο τη μετάθεση, αλλά και την επικρότηση τελικώς της αδυναμίας και των αντιστάσεων που συνεχίζουν να υπάρχουν απέναντι στις μεταρρυθμίσεις», εκτιμά ο κυβερνητικός εταίρος, επισημαίνοντας πως τα προβλήματα της ΕΡΤ είναι «αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν δεκαετίες τώρα και δεν έχουν καμία σχέση με το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις της χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Έντονες όμως ήταν οι αντιδράσεις και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης έκανε λόγο για κορύφωση μιας στρατηγικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Και υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση η ΕΡΤ είναι “αναγκαία μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού.

Την ίδια ώρα το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για προκλητική απόφαση της κυβέρνησης καθώς με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνεται η δυνατότητα στους υπουργούς «να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα