Τριάντα αγωγές από τους απόδημους κατά του υπουργείου Εσωτερικών μέσα σε 24 ώρες

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει «άρον άρον» την υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου με τη διαρροή των emails από το υπουργείο Εσωτερικών, πολλαπλασιάζονται οι απόδημοι που αντιδρούν στην παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων.

Συγκεκριμένα, μέσα σε 24 ώρες, από χθες Καθαρά Δευτέρα (18/3) και μέχρι σήμερα το πρωί Τρίτη (19/3), τριάντα απόδημοι που είδαν τα προσωπικά τους δεδομένα να γίνονται βορά για τις πολιτικές βλέψεις, προχώρησαν σε αγωγές

κατά της βουλεύτριας της ΝΔ.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι αγωγές έχουν κατατεθεί από Έλληνες πολίτες που ζουν σε Ολλανδία, Βρετανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ισπανία, ΗΠΑ και Αυστραλία.

«Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε και από την καθαρά Δευτέρα μέχρι σήμερα έχουμε άλλες 30 αγωγές», ανέφερε ο κ. Σωτηρόπουλος, εξηγώντας ότι οι αγωγές στρέφονται κατά του ελληνικού Δημοσίου και όχι κατά κάποιου συγκεκριμένου προσώπου.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος σημείωσε ότι οι αγωγές κατατέθηκαν για την παράβαση από το υπουργείο που δεν προστάτευσε τα δεδομένα που έδωσαν οι πολίτες για να πάρουν μέρος στις εκλογές.

«Ταυτόχρονα έχουμε και εξώδικα προς την κ. Ασημακοπούλου για ποιον λόγο είχε τα στοιχεία αυτά, πρέπει να πάρουμε απαντήσεις», είπε.

«Οι άνθρωποι αυτοί ζητούν αποζημίωση από το κράτος και εξετάζουν μετά αν θα στραφούν και εναντίον φυσικών προσώπων», πρόσθεσε ο δικηγόρος. «Εάν δούμε ότι ο εισαγγελέας ασκήσει ποινική δίωξη, τότε οι άνθρωποι αυτοί θα παρασταθούν ως υποστηρίζοντες την κατηγορία και θα πάρουν μέρος και στην ποινική δίκη», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο, οι αγωγές έχουν κατατεθεί από πολίτες που ήταν στις λίστες για τις εκλογές του 2023, όμως υπάρχουν αμφιβολίες από κάποιους απόδημους και για τις φετινές λίστες. «Ήταν στις λίστες του 2023 και κάποιοι που γράφτηκαν τώρα, όμως οι αγωγές είναι από τους πολίτες που ήταν στις λίστες του 2023», ανέφερε.

«Το email είναι απόρρητο και δεν χορηγείται στα κόμματα και τους υποψηφίους. Κάποιοι έχουν ανησυχήσει για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών. Είναι άνθρωποι από το εξωτερικό που πρόκειται να ψηφίσουν και στις εκλογές που έρχονται», τόνισε ο κ. Σωτηρόπουλος και υπογράμμισε:

«Είναι άνθρωποι που δεν έχουν δηλώσει ότι θέλουν να χρησιμοποιηθεί το email τους από την κ. Ασημακοπούλου».

Keywords
Τυχαία Θέματα