Το παιδί και ο γύπας: Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για το σοκαριστικό εξώφυλλο με το οποίο κυκλοφορεί η New York Post στο οποίο απεικονίζεται έναν άνδρα πεσμένο στις γραμμές του metro της ΝέαςΥόρκης.

Η ιστορία τελικά όντως επαναλαμβάνεται σε όλα τα επίπεδα. Πριν αρκετά χρόνια ο βορειοαφρικανός φωτογράφος Κέβιν Κάρτερ είχε κερδίσει το βραβείο Pulitzer για την φωτογραφία του στην οποία είναι ένα παιδί από το Σουδάν το οποίο βρίσκεται καθ οδόν προς το κέντρο σίτισης των Ηνωμένων Εθνών.

Το παιδί όμως λόγω έλλειψης δυνάμεων σταματά να ξεκουραστεί. Εκείνη τη στιγμή, παραμονεύει δίπλα του ένας γύπας. Σήμερα η γνωστή Αμερικάνικη εφημερίδα κυκλοφορεί με τίτλο «Αυτός ο άνδρας πρόκειται να πεθάνει» και στο εξώφυλλο έχει μία φωτογραφία του Ρ. Αμπάσι στην οποία έχει απαθανατίσει τον 58χρονο Χαν από το Κουίνς, που πάλευε να ανέβει στην πλατφόρμα του μετρό της Νέας Υόρκης.

Οι αντιδράσεις στα social media είναι έντονες με σχόλια όπως: «Είστε ελεεινοί, πιο σκουπίδια από τα σκουπίδια» είναι ένα ενδεικτικό tweet αναγνώστη της New York Post. Εξίσου έντονες είναι και οι επώνυμες αντιδράσεις, όπως του Αλεξάντερ Αμπάντ-Σάντος του Atlantic Wire που επισήμανε ότι «Το να αποσπάς την προσοχή του οδηγού με το φλας ή ακόμη και να τον τυφλώνεις με αυτό δεν μοιάζει ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσεις κάποιον που προσπαθεί να σκαρφαλώσει ξανά στην πλατφόρμα».

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην πλατφόρμα του σταθμού του μετρό στην 49η οδό, με την αμαξοστοιχία Q να χτυπάει και να σέρνει για αρκετές δεκάδες μέτρα τον άντρα -που σπρώχτηκε στις ράγες από άγνωστο ψυχοπαθή.

Keywords
Τυχαία Θέματα