ΣΥΡΙΖΑ: «Κατεπείγουσα ανάγκη επέκτασης του ΟΕΚ και του ΟΕΕ»

Η κατάργηση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ από την προηγούμενη κυβέρνηση είχε προκαλέσει ουκ ολίγες αντιδράσεις. Και οι δύο Οργανισμοί ασκούσαν για χρόνια σοβαρό κοινωνικό έργο επιβαρύνοντας το κράτος και την πολιτεία ελάχιστα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, απλοί άνθρωποι του μόχθου περίμεναν σαν μάννα εξ ουρανού τις επιδοτήσεις των οργανισμών προκειμένου είτε να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι είτε να αποπληρώσουν τα ενοίκιά τους.

Με τροπολογία της η

ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (OEK) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (OEE).

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριξε ότι οι ανάγκες της εργατικής τάξης για στέγαση, επιδότηση στεγαστικών δανείων και ενοικίου, κοινωνικού τουρισμού και διακοπών, πολιτισμού και ψυχαγωγίας «είναι πρωταρχικές και κατεπείγουσες, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης».

Σε αντίθεση με την πρωτοφανή κυνικότητα και αναλγησία του Μνημονίου ότι «οι κοινωνικές δαπάνες που εξυπηρετούσαν οι δύο οργανισμοί είναι μικρής προτεραιότητας”».

Όπως υποστήριξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο Οργανισμοί «ουδόλως επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία δεδομένου ότι τα έσοδά τους προέρχονται από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Για το λόγο αυτό οι βουλευτές κάνουν λόγο για «κατεπείγουσα ανάγκη επέκτασης» του ΟΕΚ και του ΟΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα