Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας

Ολοκληρώθηξκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας. Η συνάντηση περιελάμβανε μία σειρά από ανοικτά ζητήματα. Όπως για παράδειγμα το ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων, η περικοπή των δημοσίων επενδύσεων και η επόμενη μέρα σε εργασιακό και ασφαλιστικό.

Η τρόικα επέστρεψε στην Αθήνα για προκειμένου να αξιολογήσει το πρόγραμμα

δημοσιονομικής προσαρμογής. Οι διαπραγματεύσεις αφορούν τη μείωση τουο ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13%, κάτι που όμως δύσκολα θα το δεχτεί η τρόικα, καθώς ΕΕ και ΔΝΤ έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους.

Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν στο τράπεζι είναι η πορεία του προϋπολογισμού, η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και ο έλεγχος των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

Εκτός όμως από αυτά, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκαν και άλλα ζητήματα. Όπως για παράδειγμα η ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τους πλειστηριασμούς, οι περικοπές των φορολογικών κινήτρων για δημόσιες επενδύσεις, η νομοθεσία για τον τρόπο καθορισμού του κατώτερου μισθού, η ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και η πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα