Σκοπούλη: «Μαύρη τρύπα το ΚΕΕΛΠΝΟ»

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έσπευσε να συμπαραταχθεί με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και την απόφασή του να επαναφέρει την παράνομη Διάταξη Λοβέρδου για τις οροθετικές. Πριν από ένα μήνα, η τότε υφυπουργός Υγείας,

Φωτεινή Σκοπούλη είχε χαρακτηρίσει, σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», το Κέντρο «μαύρη τρύπα» στο οποίο όσα χρήματα κι αν ρίξεις, χάνονται. Είχε, μάλιστα, ενημερώσει πως είχε στείλει επιστολή με κοινοποίηση στον τότε υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο, στον Αντώνη Σαμαρά, στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στο Φώτη Κουβέλη πως για 15 λόγους το ΚΕΕΛΠΝΟ πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει άμεσα διοίκηση – διοικητικό συμβούλιο, γενικό διευθυντή, νομικό πλαίσιο-, επειδή εξαρτάται απευθείας από τον υπουργό κι ο υπουργός από αυτό. Επιπλέον, θα έπρεπε να διώξει τους μισούς εργαζόμενους, όχι στα πλαίσιο του νομοσχεδίου διοικητικής μεταρρύθμισης, αλλά γιατί το αντίστοιχο όργανο στη Γαλλία, που εξυπηρετεί 65 εκατομμύρια, έχει τους μισούς εργαζόμενους.

«Στο ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν βρει δουλειά οι συγγενείς είτε υπαλλήλων του υπουργείου ή του ΚΕΕΛΠΝΟ ή πολιτικών. Τώρα, βγήκε και είπε δεν έχω αντιδραστήρια για το AIDS, το κόστος των οποίων είναι 100.000 ευρώ. Ένα ΚΕΕΛΠΝΟ που διαχειρίζεται 200 εκατομμύρια ευρώ δάνειο, δεν έχει να δώσει για αντιδραστήρια; Εν τω μεταξύ, έχει ένα διαγωνισμό για αντιδραστήρια –τους οποίους διεξάγει μόνο του- ύψους 2 εκατομμυρίων εδώ κι ένα χρόνο και δεν τον έχει προχωρήσει. Κι εγώ κι εσείς επαναπαυόμαστε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ ασχολείται με το AIDS», είχε αναφέρει χαρακτηριστικώς στην ίδια συνέντευξη η κα Σκοπούλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα