Σκηνές-σοκ στον «αέρα» του OPEN: Δημοσιογράφος τρέχει να σωθεί από αναζωπύρωση φωτιάς και εκρήξεις (video)

Η φωτιά στην Κόρινθο μαίνεται ανεξέλεγκτη και συνεχίζει να καίει σπίτια και περιουσίες από χθες.

Η κατάσταση αυτή κάνει δύσκολο και το έργο των δημοσιογράφων που προσπαθούν να καλύψουν το τι ακριβώς συμβαίνει και την εξέλιξη του πύρινου μετώπου.

Το συνεργείο του ΟPEN που βρίσκεται στο σημείο βρέθηκε να κινδυνεύει όταν σε ζωντανή σύνδεση πραγματοποιήθηκε έκρηξη λίγα μέτρα μακριά τους και τις φλόγες να τους πλησιάζουν, με τη δημοσιογράφο και τον οπερατέρ του σταθμού να τρέχουν για να διαφύγουν.
«Πάμε
λιγάκι πιο γρήγορα» είπε η δημοσιογράφος στον οπερατέρ προκειμένου να απομακρυνθούν από την πυρκαγιά ενώ την ίδια στιγμή ξαφνικά οι φλόγες κινήθηκαν ταχύτατα προς το μέρος τους και η Ελευθερία Σπυράκη ακούγεται να φωνάζει επαναλαμβανόμενα «Πάμε» και να τρέχουν για να διαφύγουν.\Δύσκολο παραμένει το μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο Πάνακτο Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκκενώνονται προληπτικά οι οικισμοί Πανόραμα, Πουρνάρι, Παλαιοχώρι και Άγιος Σωτήρας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, 140 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα. Η φωτιά στα Δερβενοχώρια μαίνεται και καίει παρθένο δάσος σε ένα πολύ δύσβατο σημείο σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν.

Αναφορικά με τη φωτιά στο Λουτράκι, όπως γνωστοποίησε η Πυροσβεστική, έγινε εισήγηση για προληπτική εκκένωση των οικισμών Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα. Το μέτωπο βρίσκεται πάνω από την Καλλιθέα Λουτρακίου και κινείται νότια νοτιοανατολικά, πάνω από την εθνική οδό. Οι ριπές ανέμων μεταδίδουν τη φωτιά με αποτέλεσμα οι καύτρες να μεταφέρονται σε άκαυτο περιβάλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα