Σε εξέλιξη οι πορείες για τον Αλέξη

Σε εξέλιξη βρίσκονται όλες οι πορείες ανά την Ελλάδα, αφιερωμένες στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αθήνα

Ένταση και πετροπόλεμος, σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι, στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ομονοίας. Μαθητές πέταξαν στα ΜΑΤ πέτρες και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δυο προσαγωγές, κάτι που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Τα ΜΑΤ

για να εκφοβίσουν τους διαδηλωτές έκαναν χρήση κρότου λάμψης.
Μια ομάδα 20 ατόμων, καθώς κατευθύνονταν στο σημείο της δολοφονίας, πέταξαν μολότοφ σε κλούβες των ΜΑΤ που ήταν σταθμευμένες στη συμβολή των οδών Ναυρίνου και Μαυρομιχάλη, με τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών.
Λίγο νωρίτερα μία περαστική γυναίκα τραυματίστηκε από μολότοφ η οποία προοριζόταν για τα ΜΑΤ. Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της.

Θεσσαλονίκη

Πέτρες πέταξαν, μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία, στο αστυνομικό τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν μέσα στο χώρο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας Θράκης. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών και αυτοκίνητα ενώ λίγο αργότερα έβαλαν φωτιά και σε κάδους στην Εγνατία με το μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης να εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα. Οι συγκεντρωμένοι έχουν κρεμάσει πανό στο ΥΜΑΘ και φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας. Τα ΜΑΤ τους απωθούν πετώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δύο προσαγωγές, ενώ η πορεία κατευθύνεται προς την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου.

Αγρίνιο

Ένταση επικρατεί και στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο Αγρίνιο καθώς μια μικρή ομάδα που συμμετείχε στην μαθητική κινητοποίηση φόρεσε κράνη και επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ πετώντας πέτρες και μολότοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα