Ράφα: Ανελέητο σφυροκόπημα από το Ισραήλ (Προσοχή σκληρές εικόνες)

Σε νέους φονικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, και κυρίως στη Ράφα, προχώρησε ο ισραηλινός στρατός, με τους κατοίκους της πόλης να την εγκαταλείψουν, καθώς φαίνεται να είναι στην τελική ευθεία για την ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό.

Στη Ράφα δεν έχει αφιχθεί καμία ανθρωπιστική βοήθεια από τότε που το

Ισραήλ κατέλαβε το πέρασμά της και απέκλεισε το πέρασμα Καρέμ Αμπού Σάλεμ. Τα αρτοποιεία έχουν πάψει να λειτουργούν επειδή δεν έχουν ρεύμα και καύσιμη ύλη. Η Ράφα δεν έχει ψωμί, της κόβουν κάθε λίγο το νερό και δεν υπάρχουν καύσιμα για τα οχήματα.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε για «μια κολοσσιαία ανθρωπιστική καταστροφή» σε περίπτωση επιχείρησης στη Ράφα, την οποία το Ισραήλ θεωρεί τελευταίο προπύργιο της Χαμάς στη Γάζα.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε σήμερα «άμεση» εκεχειρία, επιστροφή των ομήρων και αύξηση της βοήθειας που εισέρχεται στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα.

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου, την έκκληση προς όλο τον κόσμο, για άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία, για την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων και για άμεση αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Αλλά μια εκεχειρία θα είναι μόνο η αρχή. Ο δρόμος θα είναι μακρύς για να ανακάμψουμε από την καταστροφή και τα τραύματα αυτού του πολέμου», δήλωσε ο Γκουτέρες σε μήνυμά του μέσω βίντεο στη διάρκεια διεθνούς διάσκεψης δωρητών στο Κουβέιτ.

Οι υπηρεσίες της Χαμάς ανακοίνωσαν σήμερα ότι δύο γιατροί σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας. «Τα πτώματα του γιατρού Μοχάμεντ Νιμρ Καζάτ και του γιου του, του γιατρού Γιούσεφ, εντοπίστηκαν μετά από πλήγμα στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλα στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μαρτύρων του αλ Άκσα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

WHOLE WORLD FAILED RAFAHhttps://t.co/czvLpNz9ae

— S A R A H✌️

Keywords
Τυχαία Θέματα