Ψάχνει χρήματα από άλλα νοσοκομεία ο «Ευαγγελισμός»

Χωρίς λεφτά και φάρμακα μένουν τα δημόσια νοσοκομεία το ένα μετά το άλλο. Αυτή τη στιγμή, το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχει ήδη καταναλώσει το 90% του προϋπολογισμού του, καθώς από 22 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζεται ετησίως, εγκρίθηκαν μόνο τα 3,5 (!).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Ευαγγελισμός» χρειάζεται μέχρι το τέλος του χρόνου 16 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών (περίπου 8 εκατ. ευρώ τον μήνα) και 6 εκατ. ευρώ για την εξόφληση χρεών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 3,5 εκατ. ευρώ, τα οποία δόθηκαν ως έκτακτη επιχορήγηση, το 1 εκατ. ευρώ προορίζεται μόνο για το

φαρμακείο.

Ψάχνουν στα σκουπίδια για ψίχουλα

Το αρμόδιο επιτελείο του υπουργείου Υγείας ψάχνει στα νοσοκομεία όλης της χώρας αδιάθετα ποσά για την οικονομική ενίσχυση του Ευαγγελισμού και άλλων νοσοκομείων που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. «Αν δεν βρεθούν χρήματα θα γίνει το μεγάλο μπαμ», αναφέρει πηγή μέσα από το υπουργείο.

Οι πρώτες παρενέργειες αυτής της κατάστασης έχουν ήδη εμφανιστεί στο νοσοκομείο, καθώς έμεινε χωρίς αντιδραστήρια, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διεξαγωγή ενός μεγάλου αριθμού εξετάσεων.

Με έγγραφό της προς τη διοίκηση του νοσοκομείου η υπεύθυνη του Αιματολογικού Εργαστηρίου ενημερώνει «για το οξύτατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο εργαστήριό μας λόγω ανεπάρκειας των αντιδραστηρίων». Μέχρι να διευθετηθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, «δεν θα είμαστε εις θέσιν να διενεργούμε τις κάτωθι εργαστηριακές δοκιμασίες: Μοριακό έλεγχο θρομβολίας (π. Vleidn, μετάλλαξη προθρομβίνης MTHFR), προσδιορισμό GGPD, αντισώματα HIT, φεριτίνη, απτοσφαιρίνες, monotest, κύτταρα λύκου».

Keywords
Τυχαία Θέματα