«Πόλεμος» και τραυματίες στις φυλακές Τρικάλων – Απέδρασαν ένδεκα (Video και φωτογραφίες)

«Πόλεμος» τη νύχτα της Παρασκευής στις φυλακές Τρικάλων, απ” όπου, έπειτα από σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών, κατάφεραν ν” αποδράσουν έδεκα άνδρες.

Όλα ξεκίνησαν, λίγο μετά τις 20:30, όταν δέκα βαρυποινίτες, κρατούμενοι στη Γ” πτέρυγα των φυλακών, έκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Την ίδια στιγμή, άτομα που επέβαιναν σε σταθμευμένο, έξω από τις φυλακές, όχημα «γάζωναν» με καλάσνικοφ τους εξωτερικούς φρουρούς.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ο τραυματισμός τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ένας από αυτούς, ηλικίας 40 ετών, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Τρικάλων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης ένδεκα κρατούμενοι, όλοι τους καταδικασμένοι για ληστείες και κλοπές κατάφεραν να αποδράσουν.

Το μεσημέρι του Σαββάτου συνελήφθησαν σε ορεινή περιοχή των Τρικάλων δύο από τους κρατουμένους που απέδρασαν, όπως μετέδωσε το MEGA. Λίγο αργότερο ακόμη δύο ακόμη έπεσαν στα χέρια των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ελικόπτερο και άνδρες της αστυνομίας επιχειρούν αυτήν την ώρα (15:00) σε μοναστήρι πλησίον των Τρικάλων, όπου ενδεχομένως κρύβονται δραπέτες.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων που οι φυλακές των Τρικάλων απασχολούν την επικαιρότητα. Στα τέλη Φεβρουαρίου είχε επιχειρήσει να αποδράσει με ελικόπτερο ο Παναγιώτης Βλαστός. Οι προσπάθειες του βαρυποινίτη είχαν αποβεί άκαρπες. Σήμερα ο Βλαστός κρατείται στην Α” πτέρυγα.

Ακούστε τους πυροβολισμούς όπως τους κατέγραψε κάτοικος της περιοχής

Διαβάστε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης

«Πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου με καλάσνικοφ και ρίψη χειροβομβίδων που εξερράγησαν δέχθηκε το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων χθες το βράδυ περί τις 8.30 μ.μ. και ώρα που οι κρατούμενοι δεν είχαν ακόμη εισέλθει στα κελιά τους.

Άγνωστοι δράστες χωρισμένοι σε δυο ομάδες, με δυο οχήματα και βαρύτατο οπλισμό, άνοιξαν πυρ κατά των σκοπών εξωτερικής φρούρησης, αλλά και κατά του οχήματος της περιπόλου του σωφρονιστικού καταστήματος που βρισκόταν έξω από αυτό και το οποίο βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. Επίσης, πυρά δέχθηκαν όχημα της Αστυνομίας που είχε διατεθεί για την ενέργεια ελέγχων σε κοντινό σημείο και προσέγγιζε το Κατάστημα Κράτησης, καθώς και έτερο σταθμευμένο έξω από αυτό περιπολικό.

Κατά την ανταλλαγή των σφοδρών πυρών που διήρκεσαν πλέον της μισής ώρας και μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης τραυματίστηκαν στην κοιλιακή χώρα δυο εξωτερικοί φρουροί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Όπως διαπιστώθηκε, 11 αλλοδαποί κρατούμενοι για εγκλήματα ληστειών και κλοπών κατάφεραν να αποδράσουν από τη Γ2 πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης εκμεταλλευόμενοι την ένοπλη συμπλοκή των αγνώστων δραστών με τις εκεί ευρισκόμενες δυνάμεις».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Το απόγευμα του Σαββάτου η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε δελτίο Τύπου, μέσω του οποίου επιβεβαιώνει τη σύλληψη δύο κρατουμένων. Η αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες μέσα από τις φυλακές των Τρικάλων.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου

Συνελήφθησαν απο την Ελληνική Αστυνομία δύο (2) από τους κρατούμενους του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, οι οποίοι απέδρασαν χθες περίπου στις 20:30 το βράδυ.

Οι δραπέτες εντοπίστηκαν από δυνάμεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας σε δασική περιοχή, σε απόσταση περίπου (4) με (5) χιλιομέτρων από το Κατάστημα Κράτησης, στην περιοχή Κρηνίτσα Τρικάλων, περίπου στις 14:00 σήμερα το μεσημέρι.

Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν όλες οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο και σε άλλες περιοχές για τον εντοπισμό των δραπετών και των δραστών της χθεσινής ένοπλης επίθεσης στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων. Συνδράμουν Ομάδες Πρόληψης – Καταστολής Εγκλημάτων, της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, της Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, αλλά και σκύλοι ανίχνευσης και δυο (2) ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο εσωτερικό των Φυλακών Τρικάλων βρέθηκαν αντικείμενα, που απεικονίζονται σε φωτογραφίες που δημοσιοποιούμε και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατουμένους κατά την διάρκεια της απόδρασης, όπως αυτοσχέδια σκάλα, που αποτελείται από μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα καθώς και σχοινιά με γάντζους. Επίσης, δημοσιοποιούμε φωτογραφίες από τα κομμένα, με λάμα, κάγκελα κελιού, από το οποίο εξήλθαν οι κρατούμενοι σε εσωτερικό περίβολο της φυλακής, καθώς και υαλοπίνακες φυλακίου, διάτρητοι από βολίδες.

Στο πλαίσιο των ερευνών στους χώρους της φυλακής, στο κελί του κρατούμενου Βλαστού Παναγιώτη βρέθηκαν 5 λάμες και 4 σέγες κοπής μετάλλων καθώς και 2 μαχαίρια.

Το όχημα τύπου ΒΑΝ που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στη Νίκαια Λάρισας, περίπου στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, ολοσχερώς καμμένο.

Οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση και οι Υπηρεσίες μας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραπετών και των δραστών της ένοπλης επίθεσης.

Δείτε τις φωτογραφίες


Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο κελί του Π. Βλαστού

O υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης ταξίδεψε στα Τρίκαλα και βρέθηκε στις φυλακές όπου το βράδυ της Παρασκευής έγινε η απόδραση. Πριν την επίσκεψή του στις φυλακές ο υπουργός βρέθηκε στο νοσοκομείο Τρικάλων, όπου είχε ολιγόλεπτη ενημέρωση και άμεση επαφή με τους τραυματίες εξωτερικούς φρουρούς.

Ακούστε τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης

Keywords
Τυχαία Θέματα