Ποινική δίωξη για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου άσκησε η εισαγγελέας, η οποία και παρήγγειλε την προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της μητέρας του κοριτσιού που βρήκε τραγικό θάνατο, για την υπόθεση έχουν καταθέσει -ήδη- στις Αρχές κάποια άτομα που σχετίζονται με τη νοσηλεία του κοριτσιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η μητέρα του παιδιού είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση

και δεν μπόρεσε να καταθέσει σήμερα, Κυριακή.

Παράλληλα, θα οριστεί τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια, ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τα αίτια θανάτου του μικρού κοριτσιού.

Η δικηγόρος της οικογένειας κάνει λόγο για πέπλο μυστηρίου γύρω από τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, ενώ τόνισε πως, για πρώτη φορά, ζητήθηκαν και μικροβιολογικές εξετάσεις.

Γρήγορη έρευνα για τον θάνατο του μικρού κοριτσιού που έμενε στη δομή στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ότι πρέπει να εξεταστεί εάν ήταν σωστή η ιατρική συμβουλή να λάβει αντιβίωση και να μην νοσηλευτεί.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ή της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα