Πλειστηριασμοί ακινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2014

Νέα δεδομένα αναμένεται να προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014, αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», δύο είναι οι προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης που αναμένεται να κατατεθούν στην τρόικα. Η πρώτη αφορά τη μείωση των σημερινών ορίων 300.000 έως 450.000 ευρώ για το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η δεύτερη έχει να κάνει με την κατάργηση της διάταξης που προστάτευε οποιαδήποτε ακίνητη περιουσία για οφειλές στις τράπεζες

έως 200.000 ευρώ.

Τι σημαίνουν αυτά πρακτικά; Ότι ανοίγει ο δρόμος για πλειστηριασμούς κατοικιών, παρά τις σχετικές διαψεύσεις. Αναλυτικότερα αναμένεται να καταργηθεί η διάταξη με την οποία προστατεύεται οποιασδήποτε μορφής ακίνητη περιουσία για οφειλές σε τράπεζες μέχρι 200.000 ευρώ. Μία ρύθμιση η οποία προστάτευε ακόμη και όσους είχαν εξοχικό ή ενοικιαζόμενο κατάστημα.

Παράλληλα, αναμένεται να μειωθούν τα όρια των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, μέχρι τα οποία απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί της κύριας κατοικίας για τραπεζικές οφειλές. Μέχρι σήμερα απαγορεύεται να κατασχεθεί πρώτη κατοικία της οποία η αντικειμενική αξία ισούται με το αφορολόγητο όριο για την απόκτησή της δηλαδή τα 200.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50%.

Keywords
Τυχαία Θέματα