Πέθανε ο γνωστός μουσικός Ανδρέας Τσουκαλάς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Ανδρέας Τσουκαλάς, ο οποίος είχε γίνει ευρύτερα γνωστός με το κομμάτι «Νόμιζα», τη δεκαετία του ’90.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Φαίη Μάτσου, πρώην μέλος των «Ριφιφί».

«Καλό ταξίδι στο φως .. στον υπέροχο συναισθηματικό καλλιτέχνη Ανδρέα Τσουκαλά», έγραψε η τραγουδίστρια στην ανάρτησή της.

Ο Ανδρέας Τσουκαλάς

ξεκίνησε τη μουσική διαδρομή του ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής, το 1992, κλείνοντας το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Lyra, από την οποία όπου και εκδόθηκε το πρώτο του ολοκληρωμένο CD με τον γενικό τίτλο «Στους καιρούς τους πονηρούς».

Ο δίσκος, ο οποίος περιείχε μεταξύ άλλων τα τραγούδια «Νόμιζα», «Μπαλάντα», «Στους καιρούς τους πονηρούς», «Απλά κι αληθινά» γνώρισε επιτυχία και απέσπασε θετικές κριτικές. Την ίδια περίοδο ο τραγουδοποιός πραγματοποίησε ζωντανές εμφανίσεις συνεργαζόμενος με τον Κώστα Τουρνά, τον Μιχάλη Ρακιντζή κ.α.

Το 1994 κυκλοφόρησε το 2ο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο «Μια καινούργια μέρα», το οποίο θα έχει επίσης εμπορική επιτυχία. Από αυτή τη δουλειά ξεχώρισε η ελληνική διασκευή στο γνωστό τραγούδι «Sealed with a kiss», των Gary Gold και Peter Udell, με ελληνικό τίτλο «Αντίο».

Τα τελευταία χρόνια συνέχιζε να δραστηριοποιείται ως συνθέτης και μουσικός παραγωγός.

Keywords
Τυχαία Θέματα