Παύλος Μαρινάκης: Τι είναι η νόσος του Chron από την οποία πάσχει – Ο βαθμός επικινδυνότητας και τα συμπτώματα

Σε μια ιδιαίτερη αποκάλυψη προχώρησε χθες βράδυ, στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2night show», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καθώς εκμυστηρεύτηκε ότι πάσχει απ’ τη νόσο του Chron.

Αρκετοί θορυβήθηκαν από τη συγκεκριμένη αποκάλυψη που έκανε, αλλά αλήθεια τι είναι η νόσος chron και τι κινδύνους έχει;

Παύλος Μαρινάκης – Τι είναι το αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχειΗ νόσος του Crohn μπορεί να προκαλέσει μια σειρά συμπτωμάτων,
όπως κοιλιακό άλγος, διάρροια και απώλεια βάρους.Μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές όπως απόφραξη του εντέρου, αποστήματα και συρίγγια.Πιστεύεται ότι προκαλείται από έναν συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.Η νόσος του Crohn είναι μια διά βίου νόσος με εξάρσεις και υφέσεις και που απαιτεί συνεχή αντιμετώπιση για τον έλεγχο των συμπτωμάτων και την πρόληψη των επιπλοκών.Η νόσος του Crohn (νόσος Κρον) πήρε το όνομά της από τον Δρ. Burrill B. Crohn, ο οποίος δημοσίευσε την πρώτη σχετική εργασία το 1932 μαζί με τους συνεργάτες του Gordon Oppenheimer και Leon Ginzburg.Η νόσος του Crohn (νόσος Κρον) ανήκει στα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου ή αλλιώς ΙΦΝΕ (μαζί με την ελκώδη κολίτιδα) και είναι δυνατόν να προκαλέσει διάρροια, πόνο στην κοιλιά, και άλλα συμπτώματα από το πεπτικό σύστημα τα οποία αναλύονται στη συνέχεια αυτού του άρθρου.Ποια είναι τα συμπτώματα της νόσου:διάρροιαπόνο στην κοιλιάαίσθημα κόπωσηςαπώλεια βάρουςπυρετόάφθες στο στόμαεξανθήματαπόνο στις αρθρώσειςκοκκίνισμα στα μάτιασυρίγγια και αποστήματα στην περιοχή του πρωκτού

Πιο συγκεκριμένα κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς ποια είναι τα αίτια που προκαλούν τη νόσο chron, ενώ παράλληλα είναι και απρόβλεπτη καθώς κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η εξέλιξη της στον οργανισμό.

Ο θάνατος από τη νόσο αυτή είναι εξαιρετικά σπάνιος, αλλά μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις και καρκίνο του παχέος εντέρου χωρίς όμως το ποσοστό αυτό να είναι αρκετά υψηλό. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική είναι η πρόληψη, καθώς αν κάποιος κάνει συχνά εξετάσεις και υγιεινή διατροφή το προσδόκιμο ζωής του είναι ακριβός το ίδιο με αυτό του γενικού πληθυσμού.

Παύλος Μαρινάκης – Η αποκάλυψη για τη διάγνωσή του με σοβαρό αυτοάνοσο

Για τη νόσο του Crohn, ένα σοβαρό αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει, μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή The 2night Show και στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

“Η ιστορία ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω, εγώ δεν το ήξερα. Όταν εκλέχθηκα γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, πριν από δύο χρόνια και κάτι, εκείνη την περίοδο κολλάει η γυναίκα μου κορονοϊό. Και ενώ βγαίνω αρνητικός στα τεστ, έχω έναν πυρετό κάθε απόγευμα. Είμαι γραμματέας του κόμματος, έχω ξεκινήσει τις περιοδείες, γυρίζω στο σπίτι από το γραφείο, 37,5, το βράδυ έπεφτε. Προφανώς έπρεπε να ξεκινήσω εξετάσεις, αφού δεν είχα κορονοϊό. Εξετάσεις οι οποίες έβγαλαν την ανάγκη να κάνω περισσότερες εξετάσεις, αξονικές, μαγνητικές, με φόβο να είναι κάποια κακοήθεια ή οτιδήποτε άλλο. Όταν έκανα την ενδοσκόπηση και διαγνώστηκε η νόσος, βγήκα έξω στον γιατρό και μου ανακοινώνει ότι έχω τη νόσο του Crohn, και του λέω ‘τέλεια’, σχεδόν χάρηκα. Ο γιατρός τα’χασε, μου λέει είναι σοβαρό, το έχεις πάρει πολύ χαλαρά, δεν πεθαίνεις από αυτό, αλλά θα πρέπει να προσαρμόσεις τη ζωή σου, θα παίρνεις μια ισχυρή αγωγή. Του λέω, αφού δεν θα πεθάνω εγώ είμαι χαρούμενος”

Μίλησε ακόμα για τη σημασία του να κάνουμε τακτικά εξετάσεις: “Δε σας το κρύβω ότι υποτιμούσα συχνά συμπτώματα και φοβόμουν να κάνω εξετάσεις. Αν είχα κάνει εξετάσεις δύο, τρία, πέντε χρόνια νωρίτερα, ίσως να χρειαζόταν πιο ήπια θεραπεία“.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσανακλίδου: «Δεν το ξέρει κανένας, σας το λέω, τον άλλο μήνα θα δικαστώ» (video)

Θανάσης Λάλας: «Το ζήτημα δεν είναι ο Νταλάρας όταν η δημοσιογραφία κατρακυλά στα σκαλοπάτια»

Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος με 63 επιβάτες – Βίντεο με τη σοκαριστική πτώση του

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για απάνθρωπη μεταχείριση σε ασυνόδευτο ανήλικο

Keywords
Τυχαία Θέματα