Πατέρας Βίκυς Σταμάτη: “Και για το αρνί που της έστελνα πλήρωνα ταξί”

Συνεχίζονται οι καταθέσεις στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, συγγενικών και φιλικών προσωπων της συζύγου του πρώην υπουργού Βίκυς Σταμάτη. Ο πατέρας της Βίκυς Σταμάτη, σε μια προσπάθεια κατέθεσε ότι η κόρη του δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις του πρώην υπουργού.

«Η κόρη μου δεν ήξερε τίποτα από όλα αυτά. Εγώ και το αρνί που της έστελνα στην Αθήνα

πλήρωνα το ταξί, για να μη πληρώσει τίποτα εκείνη». Επίσης, σε μια προσπάθεια να δείξει το χαρακτήρα της κόρης της ανέφερε ότι «η κόρη μου όπως ήταν πριν παντρευτεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έτσι παρέμεινε και μετά από το γάμο. Έρχονταν στο χωριό τα Σαββατοκύριακα μαγείρευε και έκανε όλες τις δουλειές».

Η στιχομυθία με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου είναι χαρακτηριστική:

Πρόεδρος: Πήγατε ποτέ στο σπίτι της στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου; Πώς σας φάνηκε;
Δ. Σταμάτης: Σαν τι να μου φανεί; Ένα σπιτάκι 150 τετραγωνικών μέτρων είναι.
Πρόεδρος: Ο γαμπρός σας, ο κύριος Τσοχατζόπουλος τι άνθρωπος είναι;
Δ. Σταμάτης: Ένας πολύ καλός άνθρωπος.
Πρόεδρος: Καταδεχόταν να έρθει στο χωριό;
Δ. Σταμάτης: Ναι ερχόταν. Τον αγαπήσαμε και τον αγαπάμε ακόμη.

Μεταξύ των όσων κατέθεσαν στο δικαστήριο ήταν και ο συμμαθητής της κας Σταμάτη, Σ. Αγγελής. Όπως υποστήριξε, «ήταν μια γλυκομίλητη κοπέλα. Ήταν άριστη μαθήτρια και ο χαρακτήρας της παρέμεινε ο ίδιος και μετά το γάμος της με τον κ. Τσοχατζόπουλο», είπε ο μάρτυρας. «Εμείς πίναμε καφέ με τον Άκη στο καφενείο του χωριού με ένα ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελής.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης επενέβη ο εισαγγελέας, ο οποίος τον ρώτησε εάν η κα Σταμάτη θαμπώθηκε από τα πλούτη του κ. Τσοχατζόπουλου.

Σ. Αγγελής: Εγώ δεν τα γνωρίζω αυτά.
Πρόεδρος: Πώς ερχόταν στο χωριό; Με το πλοίο της γραμμής;
Σ. Αγγελής: Όχι. Ερχόταν με ΙΧ αλλά και με το λεωφορείο της γραμμής.
Π.Παναγιωτόπουλος: Με ελικόπτερο;
Σ. Αγγελής: Όχι βέβαια.

Στη συνέχεια κατέθεσαν, η αλλοδαπή οικιακή βοηθός η οποία εργάζονταν επί έξι χρόνια στο σπίτι της κας Σταμάτη. Η μάρτυρας περιέγραψε τη σύζυγο του πρώην υπουργού ως μία γυναίκα που έκανε τις δουλειές του σπιτιού μόνη της, καθώς όπως είπε, είχε θέμα με την καθαριότητα, ενώ τόνισε ότι ήταν πολύ καλή μητέρα.

«Το σπίτι τους είναι ένα σπίτι πολύ ωραίο, πολύ καλόγουστο, αλλά όχι κάτι φανταχτερό. Είναι ένα νορμάλ σπίτι με δύο τουαλέτες. Ήμουν πολύ ευχαριστημένη που δούλευα εκεί. Η κ. Σταμάτη είναι πολύ απλή, πολύ ευγενική και άψογη μητέρα», είπε η μάρτυρας.

Η τακτική εισαγγελέας Γ. Αδαειλίνη ρώτησε τη μάρτυρα αν αληθεύουν τα όσα ανέφεραν τα έγγραφα για πανάκριβα σαλόνια, γκαρνταρόμπες και άλλα για να πάρει την απάντηση “ήταν ένα καλόγουστο σπίτι, πολύ καθαρό, αλλά έχω δει και άλλα πολύ πιο φανταχτερά”.

Keywords
Τυχαία Θέματα