Ο καναδός δημοσιογράφος που καταδικάστηκε για «fake news» στο Documento: «Η ζωή μου σταμάτησε στις 12 Οκτωβρίου»

Οργή προκαλεί στην παγκόσμια δημοσιογραφική κοινότητα η καταδίκη του νεαρού καναδού δημοσιογράφου Ρομέν Σοβέ, που αντιμετώπιζε την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων, με εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή.

Ο 27χρονος δημοσιογράφος συνελήφθη ενώ κάλυπτε δημοσιογραφικά στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος την άφιξη πτήσης από το Ισραήλ που μετέφερε καναδούς πολίτες που

ήθελαν να απομακρυνθούν από την εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής όπου μαίνεται ο πόλεμος στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε και ο ίδιος στο Documento, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν επειδή μια εργαζόμενη του αεροδρομίου τους είπε ότι της είχε πει ότι υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο, γεγονός το οποίο ο ίδιος αρνείται σθεναρά, τονίζοντας ότι το μόνο που την είχε ρωτήσει είναι η ώρα άφιξης της ειδικής πτήσης, αφού δεν αναφερόταν στον πίνακα ανακοινώσεων, καθώς και το αν η καναδική εταιρεία Air Canada έχει στείλει κάποιον αντιπρόσωπο.

Ο κ. Σοβέ παρέμεινε υπό κράτηση για 24 ώρες ενώ την ίδια στιγμή η ΕΛΑΣ φέρεται να διέρρευσε σε ΜΜΕ ότι ο δημοσιογράφος «ήθελε να δοκιμάσει τα συστήματα ασφαλείας του αεροδρομίου». Η διαρροή «πηγών της ΕΛΑΣ» αναπαράχθηκε από δεκάδες ΜΜΕ, σπιλώνοντας έτσι την υπόληψη του έγκριτου δημοσιογράφου που έχει καλύψει δημοσιογραφικά δεκάδες ειδήσεις από την Ελλάδα για καναδικά και γαλλικά ΜΜΕ.

#Greece: RSF is concerned that a French-Canadian reporter could be convicted of making a false bomb alert. The

Keywords
Τυχαία Θέματα