Μη σεβαστή η άποψη της Επιθεώρησης Εργασίας για τον Δήμο Αθηναίων και τον απελθόντα Δήμαρχο κ. Μπακογιάννη

Ο Δήμος Αθηνάιων, με προσωπική ευθύνη του νομίμου εκπροσώπου του και απελθόντος Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη συνεχίζει να αυθαιρετεί και να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, στην περίπτωση απλήρωτου για τον Οκτώβριο του 2023 εργαζόμενου στις Κεντρικές Δομές των Κέντρων Κοινότητας.

Στις 12/12/2023 διενεργήθηκε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας – Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών – Δυτικός Τομέας, Εργατική Διαφορά για το παραπάνω ζήτημα κατόπιν σχετικής αίτησης του εργαζόμενου,

όπου ο κ. Μπακογιάννης παρέστη διά εξουσιοδοτηθέντων υπαλλήλων.

Μετά την διενέργεια, η Επιθεώρηση Εργασίας με το εκδοθέν προς τούτο υπ’ αριθμό 233/2023 Δελτίο Εργατικής Διαφοράς διατύπωσε εγγράφως την άποψη, ότι οι δεδουλευμένες αποδοχές του Οκτωβρίου 2023 οφείλονται από τον Δήμο Αθηνάιων προς τον εργαζόμενο.

Κι αυτό γιατί είναι αμοιβές υπερημερίας, λόγω του ότι καθ’ αυτό το χρονικό διάστρημα ο Δήμος δεν δεχόταν την παροχή εργασίας του, και έτσι ο εργαζόμενος βρισκόταν σε επίσχεση εργασίας. Σημειώνεται ότι ο εργαζόμενος είχε επιστρέψει στην εργασία του μετά από έκδοση Προσωρινής Διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, καθ’ όσον ο Δήμος δεν δεχόταν την συνέχιση της σύμβασης εργασίας του.

Ωστόσο, και μετά την άποψη της Επιθεώρησης Εργασίας, ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει πληρώσει, και συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά του εις βάρος του εργαζόμενου.

Γι’ αυτόν τον λόγο κατατέθηκε σήμερα από την πλευρά του εργαζόμενου στην Επιθεώρηση Εργασίας με αριθμό πρωτοκόλλου 628/2-1-2024 Υπεύθυνη Δήλωση για την άσκηση ποινικής δίωξης προσωπικά εις βάρος του κ. Μπακογιάννη για τα ποινικα αδικήματα κατά συρροή της μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών, της παραβιάσης αρχής ίσης μεταχείρισης εργαζόμενου, και της παράβασης καθήκοντος.

Όπως είναι γνωστό, εντός των επόμενων ημερών εκ του νόμου η Επιθεώρηση Εργασίας θα βιαδιβάσει τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τα νόμιμα.

Αυτό που είναι κατανοητό απ’ όλ’ αυτή την συμπεριφορά του απελθόντος Δημάρχου και των πολιτικών ηθών που εκπροσωπεί, είναι η χρεωκοπημένη αντίληψή τους για την δημόσια διοίκηση ως δήθεν βιλαέτι τους, την οποία επίσης δήθεν μπορούν να λειτουργούν, χωρίς να τους νοιάζουν οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, οι δικαστικές αποφάσεις και οι συστάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας.

Όμως, κάπου πρέπει να μπει φραγμός σε αυτές τις συμπεριφορές και σ’ αυτά τα ήθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα