Μαζική συμμετοχή του κόσμου στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της Αθήνας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ, επαγγελματικών κλαδικών συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και πολιτικών φορέων.

Στην απεργία

συμμετείχαν, μεταξύ άλλων δημοσίων υπαλλήλων, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, πωλητές λαϊκών αγορών, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, οικοδόμοι και τραπεζικοί υπάλληλοι.

Οι κινητοποιήσεις άρχισαν στις 10.30 με συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας, με μαζική συμμετοχή των πολιτών. Kατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια. Στην Αθήνα η Αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών, ενώ στην περιοχή των Εξαρχείων τραυματίστηκε ένας άνδρας, αγνώστων στοιχείων. Στη Θεσσαλονίκη άγνωστοι επιτέθηκαν σε καταστήματα επί της Εγνατίας και σε όχημα της ΕΤ3. Στην Πάτρα καταγράφηκε επίθεση κατά τριών αστυνομικών, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης διαδηλωτές αναποδογύρισαν ένα περιπολικό.

Λίγο μετά τις 15:30 οι διαδηλωτές αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος, ενώ περί τις 16:00 άνοιξαν και οι σταθμοί του Μετρό.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τη σημερινή γενική απεργία

«Η περίοδος της εικονικής ευφορίας για την κυβέρνηση έλαβε τέλος. Όσοι πίστεψαν τον Ιούνιο ότι ο Σαμαράς θα κάνει διαπραγμάτευση, ακόμα περισσότερο όσοι έδωσαν πίστωση χρόνου τον Δεκέμβρη πιστεύοντας ότι με τη δόση θα επανέλθουμε στην ανάπτυξη, σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. Με απλήρωτους λογαριασμούς, με κομμένους μισθούς και κομμένες συντάξεις, με κλειστά μαγαζιά και χαμένες δουλειές.

Ο ελληνικός λαός πλέον δεν μπορεί να περιμένει να σωθεί από κανέναν σωτήρα και κανέναν ευεργέτη. Έχει καταλάβει ότι μόνο αν πάρει την τύχη στα χέρια του και μόνο με τη δική του πλάτη θα μπορέσει να βγει από το αδιέξοδο.

Σήμερα δημιουργείται μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, άνεργων, εργαζόμενων, μισθωτών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ικανή να οδηγήσει ξανά τη χώρα στην ανάκαμψη. Μια κοινωνική συμμαχία που διεκδικεί να σταματήσει τώρα η καταστροφή. Το λάθος να διορθωθεί τώρα, όχι μετά τις γερμανικές εκλογές όπως βολεύει την κα Μέρκελ. Τότε θα είναι ήδη πολύ αργά.

Λύση απ΄ αυτή την καταστροφή δεν μπορεί να υπάρξει με μνημόνιο, παρά μονάχα με δημοκρατία, ανεξαρτησία, και δίκαιη ανάπτυξη».

H γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε

«Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει μία απόφαση πρέπει να πάρει. Να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα μπρος, προς τη ρήξη και την ανατροπή, ως το τέλος. Διαφορετικά θα βρεθεί με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο».

Keywords
συμμετοχή, συμμετοχή, αθηνα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, παμε, απεργια, δεη, θεσσαλονικη, ετ3, πατρα, ηρακλειο, κρητη, διαδηλωσεις, μετρο, τσιπρας, σαμαρας, εκλογες, μερκελ, λύση, μνημονιο, ΚΚΕ, Αντωνης Σαμαρας, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια μετρο, απεργια 22 δεκεμβριου, κλειστα επαγγελματα, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, μνημονιο 2, εκλογες 2012, μνημονιο 3, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, ξανα, αλεκα παπαρηγα, αυτοδιοικηση, αστυνομια, δημοκρατια, ετ3, περιοδος, σημερινη, τυχη, γιατροι, δυναμη, δηλωση, δικη, ηρακλειο κρητης, κυβερνηση, λαθος, οχημα, παμε, ρηξη, ριψη, τοπικη αυτοδιοικηση, δουλειες, χωρα, χερια
Τυχαία Θέματα