Πιθανή αναδιάρθρωση χρέους την άνοιξη βλέπει ο Γ. Σταθάκης

Πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους και πιο βατό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής βλέπει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ελευθεροτυπία».

Ο κ. Σταθάκης, μέλος του οικονομικού επιτελείου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει στην συνέντευξη ότι «η Γερμανία θα στηρίξει πολιτικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

τουλάχιστον έως τον Απρίλιο», αναφέροντας ως πολιτική στήριξη «μια χαλάρωση του προγράμματος και πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους την άνοιξη».

Ακόμα, τονίζει πως η ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ανακοπεί, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα κριθεί από τα μέτρα της τελευταίας στιγμής».

Αναφορικά με την κυβερνητική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους και “θα πετύχει” ενώ προσθέτει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ “είναι ακραίο ενδεχόμενο… αντιθέτως, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ μας μπορεί να είναι ωφέλιμες για όλους”.

Τέλος, προβλέπει συντριπτική εκλογική ήττα για την ΝΔ που θα οδηγήσει σε αλλαγή του πολιτικού της αρχηγού.

Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι αναφορικά με τους πιθανούς διαδόχους στην ηγεσία της ΝΔ του δίνονται 4 ονόματα και απαντά ως εξης: Για τον Κ. Καραμανλή: “δεν νομίζω”, για τον Δ. Αβραμόπουλο ή την Ο. Κεφαλογιάννη: “Αβραμόπουλος, το άλλο θα ήταν έκπληξη” και τέλος για την Ντ. Μπακογιάννη: “και η Ντόρα μπορεί. Είναι και Χανιώτισσα και δεν μπορώ να πω όχι. Αλλά δεν είμαι και προφήτης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα