Η Ρωσία στέλνει πλοία στη Μεσόγειο, ο ΟΗΕ ενημερώνεται το Σάββατο

Την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα εξακολουθεί να παραμένει αναποφάσιστος ως προς την τύχη της Συρίας, η Ρωσία ενισχύει τη ναυτική της παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Στον άμεσο σχεδιασμό της είναι η ανάπτυξη στην περιοχή ενός ανθυποβρυχιακού πλοίου κι ενός καταδρομικού εξοπλισμένου με πυραύλους. Ανώτατη ρωσική στρατιωτική πηγή δήλωσε πως η κατάσταση επιτάσσει «να προβούμε σε ορισμένες αναπροσαρμογές» στη ναυτική μας παρουσία.

Στο μεταξύ, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ,

οι οποίοι διεξάγουν έρευνα για τη χρήση χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό, αναμένεται να αναχωρήσουν το Σάββατο από τη Συρία, όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Μπαν Κι-Μουν.
Εντωμεταξύ η βρετανική εφημερίδα Guardian επικαλείται αξιωματικό του συριακού στρατού που υποστηρίζει ότι 13 πιλότοι σχημάτισαν «πλήρωμα μαρτύρων αυτοκτονίας για να επιτεθούν στα πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ»

Το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει πιλότους-καμικάζι, όπως η Ιαπωνία στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εξετάζει η Συρία σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα που επικαλείται αξιωματικό του συριακού στρατού.

Ο αξιωματικός που υπηρετεί σε μονάδα αντιαεροπορικών κοντά στη Δαμασκό, είπε, μάλιστα, ότι 13 πιλότοι υπέγραψαν «δήλωση» στην οποία δέχθηκαν να σχηματίσουν «πλήρωμα μαρτύρων αυτοκτονίας για να επιτεθούν στα πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ».

«Αν οι ΗΠΑ και η Βρετανία εξαπολύσουν έστω και έναν πύραυλο, εμείς θα απαντήσουμε με τρείς ή τέσσερις και αν τα πολεμικά αεροσκάφη τους εισβάλλουν στον εναέριο χώρο μας τότε θα αντιμετωπίσουν κόλαση φωτιάς» δήλωσε ο πιστός στον Άσαντ 30χρονος αξιωματικός.

«Ακόμα και αν δεν μπορούσε να καταρρίψουμε τα αεροσκάφη τους με αντιαεροπορικά πυρά, έχουμε πιλότους που είναι έτοιμοι να επιτεθούν σε αυτά τα ξένα αεροπλάνα με τα δικά τους μαχητικά και να τα τινάξουν στον αέρα» συμπλήρωσε.

Η εφημερίδα δηλώνει, πάντως, ότι δεν μπόρεσε να διασταυρώσει την πληροφορία, προσθέτοντας, όμως, ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός έχει επικοινωνήσει πολλές φορές τους τελευταίους 12 μήνες προσφέροντας αξιόπιστες πληροφορίες για συγκρούσεις ανάμεσα σε αντάρτες και τις δυνάμεις του Άσαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα