Η Μαρία Καρυστιανού μίλησε από τη ψυχή της για τους νεκρούς και την κυβέρνηση – Τα #Τεμπη τρεντάρουν ξανά

Συγκλονίζουν και ανατριχιάζουν τους πάντες όσα ανέφερε στην εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος και πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων.

Η κ. Καρυστιανού στάθηκε όρθια σαν ένδειξη σεβασμού στα θύματα και στην εισαγωγική της τοποθέτηση μίλησε για τον τότε υπουργό μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας ότι μένει άφαντος γιατί πιστεύει ότι θα σωθεί.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής της ομιλίας συγκίνησε αναφέροντας «Με βλέπετε εδώ μόνη μου, αλλά δεν είμαι. Φανταστείτε 57 ανθρώπους δίπλα μου…», κάνοντας πολύ κόσμο

να ανατριχιάσει. Μετέπειτα μίλησε και για τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι ντρέπεται για όσα έχει ακούσει στην Εξεταστική και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί η κυβέρνηση να ενοχοποιήσει τον μηχανοδηγό.

Τέμπη – «Πήγαμε να παραλάβουμε ό,τι είχε η σακούλα του καθενός»

Στη συνέχεια  η Μαρία Καρυστιανού στην ομιλία της συνέχισε να συγκλονίζει, τονίζοντας ότι μετά το δυστύχημα «Πήγαμε να παραλάβουμε ό,τι είχε η σακούλα του καθενός», αναφερόμενη στον θάνατο της κόρης της,  Μάρθη Ψαροπούλου, η οποία ήταν ένα απ’ τα 57 θύματα της τραγωδίας. Μάλιστα εκεί που προκάλεσε ρίγος ήταν τη στιγμή που ανέφερε «Πήρα καμένα οστά από την κόρη μου… Είναι δυνατόν να μην ασχολούμαστε με την έκρηξη και τη φωτιά; Στο πόρισμα Γεραπετρίτη να λέει στις πρώτες σελίδες πως δεν θα ασχοληθούμε με τη φωτιά;».

Επισήμανε επίσης ότι στην εξεταστική φοβούνται το τι θα πει ο τέως πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας και για αυτό δεν τον κάλεσαν να καταθέσει ως μάρτυρας.

Δείτε όλα όσα είπε: 

Ελπίζω να παίξει η τοποθέτηση αυτή , το βράδυ στα δελτία ειδήσεων κύριοι δημοσιογράφοι …

pic.twitter.com/XvJjbmKDs4

— ᦓ꠸ꪑꪮꪀꪶꫀꪮꪀꫀ (@_SimonLeone) January 24, 2024

Τρένταραν ξανά τα Τέμπη στο Twitter

Όπως ήταν λογικό τα συγκλονιστικά της αυτά λόγια έκαναν δεκάδες χρήστες του Twitter (X) να ασχοληθούν ξανά με τα #Τέμπη.

Επειδή ΔΕΝ θα παίξει (όπως κι η χθεσινή δικαστική δικαίωση των οροθετικών γυναικών), υποκλίνομαι με σεβασμό στην κα. Καρυστιανού και αναδημοσιεύω.#Τέμπη #ΤΕΜΠΗ_ΕΓΚΛΗΜΑ https://t.co/guSwNEV6rc

— Theodore Lytras (@TheodoreLytras) January 24, 2024

Την ελάχιστη συνείδηση να είχαν οι αρμόδιοι, δεν θα κρυβόντουσαν πίσω από την βουλευτική ασυλία για τα #Τέμπη

— Sharkαστικός (@iosif3rd) January 24, 2024

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη σ’ αυτόν τον τόπο και τα λόγια της χαροκαμένης μάνας από την δολοφονία στα #Τέμπη είναι η απόδειξη pic.twitter.com/VM0dZvyIPF

— lennie_tristano (@lennie_tristano) January 24, 2024

Εντυπωσιακό (not). Η συγκλονιστική κατάθεση της Μαρίας Καρυστιανού στην Εξεταστική της Βουλής δεν αποτελεί είδηση για τα σάιτ έως αυτή την ώρα. #Τέμπη

— Ζηνοβία Σαπουνά (Zinovia Sapouna) (@zinovias) January 24, 2024

Συγκλονιστική pic.twitter.com/oJgqosyfrB

— Ιερώνυμος boss (@JeronymoBoss2) January 24, 2024

μετά από μια γρήγορη έρευνα μόνο λίγα μέσα έχουν το θέμα .
Έστω και σαν θέμα ανθρώπινου πόνου σε κάποια άλλη περίπτωση θα βλέπαμε τίτλους "ο ατελείωτος πόνος μια μάνας" και ΑΡΔ να μην μπορούν να το αντέξουν αλλά εδώ σιωπή #τεμπη https://t.co/MWn4aj5KXq

— fotis fan (@fotek75) January 24, 2024

…Βλέποντας την (ιστορική, θεωρώ) κατάθεση της προέδρου του Συλλόγου Θυμάτων Μαρίας Καρυστιανού στην εξεταστική για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα #Τεμπη, το μυαλό μου πήγε στους 24.651 ψηφοφόρους των Σερρών.

Είδαν την κατάθεση;

Κατάλαβαν τίποτα από όσα ειπώθηκαν; https://t.co/vEHQRJN7bf

— Γιάννης @arkoudos (@arkoudos) January 24, 2024

Η Μαρία Καρυστιανού,που έχασε το παιδί της στα #Τέμπη, μίλησε σήμερα αυτονόητα λογικά κι ανθρώπινα.Με αξιοπρέπεια και με την ένταση που δικαιούται να έχει.Μόνο αυτές οι φωνές θα πρέπει να ακούγονται στη Βουλή.Αλλά χωρίς να δολοφονούνται άνθρωποι.Ντρέπομαι ακόμα για το 41%.

— Το ξανθό το σαντρέ (@ksanthosantre) January 24, 2024

Αισχρός πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος, εξηγεί στην κυρία Καρυστιανού και σε εμάς ότι δημοκρατία στην Ελλάδα είναι το 41%.

Μόνο ντροπή. #Τέμπη https://t.co/WFLpXNWDRO

— Maro Zina (@marozina) January 24, 2024

Τα πρόστιμα που βάζουν στις εταιρείες τροφίμων για την αισχροκέρδεια είναι τόσο τιμωρίες όσο ήταν και η παραίτηση Καραμανλή για τα #Τεμπη.

— Spiros Dapergolas (@SpDapergolas) January 23, 2024

Ειδήσεις σήμερα:

Τσανακλίδου: «Δεν το ξέρει κανένας, σας το λέω, τον άλλο μήνα θα δικαστώ» (video)

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για απάνθρωπη μεταχείριση σε ασυνόδευτο ανήλικο

Βλάχος: «Άμα θέλετε να πιείτε ένα ποτάκι… από εμένα» – Η πρώτη αντίδραση μετά τις δηλώσεις του για τους δημοσιογράφους (video)

Salt Bae: Σάλος με απόδειξη 108.000 δολαρίων στο εστιατόριο του – 50 δολάρια οι τηγανιτές πατάτες

Keywords
Τυχαία Θέματα