Για τον Άδωνι ευθύνονται οι συνταξιούχοι για τις περικοπές στις συντάξεις

Εκτός τόπου και χρόνου φαίνεται ότι είναι τελικά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κυρίως σε ότι αφορά το κομμάτι των συντάξεων. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι μειώσεις στις συντάξεις έγιναν επειδή ακριβώς «τόσα χρόνια το κράτος έδινε στους 50άρηδες σύνταξη» και «προφανώς τέλειωσαν τα λεφτά», ενώ σημείωσε ότι «κάτω από 65 κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει σύνταξη».

Προφανώς ο κ. Γεωργιάδης ή βραχύβια μνήμη

έχει ή ανίδεος είναι ή λαϊκίζει επικίνδυνα. Και αυτό γιατί μάλλον ξεχνάει τις ζημιές που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία από εγκληματικές επενδύσεις την περίοδο του χρηματιστηρίου. Όπως επίσης και τις ζημιές από την κακοδιαχείριση που υπέστησαν, έπειτα από λανθασμένες και υποκινούμενες εντολές, πολιτικά διορισμέnων διοικητών. Οι οποίοι μόνο και μόνο για να μη χάσουν τον παχυλό τους μισθό δε δίσταζαν να οδηγούν τα ταμεία στην καταστροφή, κάνοντας τα χατίρια υπουργών.

Αυτό όμως που ξεχνάει ο κ. Γεωργιάδης είναι οι ζημίες δισεκατομμυρίων που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας της υποχρεωτικής του συμμετοχής στο PSI, που είχε αποκαλύψει σε παλιότερο τεύχος το HOT DOC. Με τις ευθύνες της ΤτΕ να είναι τεράστιες καθώς συνέχισε να επενδύει τα διαθέσιμα των ταμείων που είναι τοποθετημένα στην ΤτΕ (το κοινό κεφάλαιο), παρά το γεγονός ότι το κούρεμα πλησίαζε.

Για τον κ. Γεωργιάδη, όμως όλα αυτα αποτελούν δεύτερη μοίρα και φταίνε κατά κύριο λόγο όσοι έλαβαν συντάξεις και δεν είχαν συμπληρώσει τα 50 τους χρόνια. Κάποιες κατηγορίες δηλαδή του δημοσίου που οι προηγούμενες κυβερνήσεις τούς είχαν δώσει αυτή τη δυνατότητα. Η φιλοσοφία Γεωργιάδη μοιάζει με αυτή, που ήθελε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων να φταίνε για την εκτόξευση του δημοσίου χρέους και όχι η τεράστια σπατάλη στο δημόσιο με τις ευλογίες του πολιτικού συστήματος. Όταν σύμφωνα με τα όσα έχουν δδει το φως της δημοσιότητας, μόνο η περίπτωση του Άκη Τσοχαζτόπουλου φέρεται να κόστισε στον ελληνικό λαό 55 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα