Φουντώνουν οι αντιδράσεις για την κ. Ειρήνη της ΕΥΠ

Η αποκάλυψη του HOT DOC για την κ. Ειρήνη της ΕΥΠ, η οποία παρότι μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού, εκτελεί χρέη γραμματέως του διοικητή της Υπηρεσίας, Θοδωρή Δραβίλλα, και ενώ πληρώνεται κανονικά από τη Βουλή, προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των ΑΝ.ΕΛ. Τοποθετούμενοι επί του ζητήματος κατηγορούν τον Αντώνη Σαμαρά

ότι έχει στήσει δικό του παραμάγαζο μέσα στην Υπηρεσία, ενώ μέμφονται την κυβέρνηση και του υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, διότι σε πρόσφατη απάντησή του σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ισχυριστεί ότι στην ΕΥΠ δεν υπηρετούν υπάλληλοι που να έχουν επιλεγεί με κομματικά κριτήρια.

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί αποκαλύπτεται πως η εξ΄ απορρήτων του διοικητή της Υπηρεσίας δεν είναι κάτι άλλο παρά ένα ανεξάρτητο κομμάτι που ως εξωθεσμικός παράγοντας αίφνης τοποθετήθηκε στην Υπηρεσία. Έφτασε σε αυτήν μαζί με τον νυν διοικητή της ΕΥΠ, που μέχρι πρότινος ήταν στέλεχος της Ομάδας Αλήθειας του Αντώνη Σαμαρά, και έχει εγκαταστήσει γύρω από το πρόσωπό της έναν παράλληλο μηχανισμό λειτουργίας, που δεν λογοδοτεί σε κανέναν στην Υπηρεσία.

«Εξετάζουμε να επαναφέρουμε στη Βουλή το θέμα με την υπάλληλο της ΕΥΠ που φέρεται να υπηρετεί ως άτυπη διευθύντρια της Υπηρεσίας, ώστε αυτή τη φορά να δοθούν πραγματικές απαντήσεις» σημείωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς σε επικοινωνία με το koutipandoras.gr

Ο κ. Τσουκαλάς, ο οποίος στις 24 Ιουλίου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τους δύο «μυστηριώδεις» υπαλλήλους της ΕΥΠ επισημαίνει ότι «η απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, για την υπάλληλο της ΕΥΠ, η οποία είναι μετακλητή υπάλληλος από το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Παράλληλα, ο κ. Τσουκαλάς σημειώνει πως η ηγεσία του υπουργείου και η κυβέρνηση είναι έκθετες από την αποκάλυψη πως η εν λόγω κυρία είναι υπάλληλος του γραφείου του πρωθυπουργού, καθώς στην απάντηση του κ. Δένδια σημειώνεται πως «σήμερα στην ΕΥΠ δεν υπηρετούν υπάλληλοι που να έχουν επιλεγεί με κομματικά κριτήρια», πράγμα το οποίο διαψεύσθηκε από τις αποκαλύψεις του HOT DOC.

Από την πλευρά των ΑΝ.ΕΛ. ο Βασίλης Καπερνάρος σημειώνει ότι «ο κ. Σαμαράς, που, ως Πρωθυπουργός είναι πιστός στην άποψη του πάλαι ποτέ συμφοιτητή, συγκατοίκου και αεί προστατευόμενού του, Γιωργάκη Παπανδρέου, περί διεφθαρμένης χώρας, έχει δημιουργήσει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, μια παράλληλη υπηρεσία, δική του. Η παράλληλη αυτή υπηρεσία αποτελείται από μετακλητούς υπαλλήλους του γραφείου του, οι οποίοι έχουν αποσπασθεί στην Ε.Υ.Π., προκειμένου να λαμβάνουν γνώση πρώτοι και μοναδικοί των απορρήτων και να ενημερώνουν απευθείας τον κ. Σαμαρά. Παρακάμπτοντας, έτσι, ακόμη και τον κ. Εισαγγελέα, ο οποίος προΐσταται της εν λόγω Υπηρεσίας και διασφαλίζει την διαφάνεια και την εύρυθμη λειτουργία της» και προσθέτει: «πλέον ο κ. Σαμαράς, με τους εγκαθέτους του, παραγκωνίζει την νόμιμη λειτουργία της Ε.Υ.Π., αλλά και τον προϊστάμενο αυτής Εισαγγελέα, αποδεικνύοντας στον Ελληνικό Λαό, ότι όχι μόνο εμφανίζεται ως άρχων ολοκληρωτικού καθεστώτος, αλλά ενεργεί και ως τέτοιος».

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο HOT DOC που κυκλοφορεί

Keywords
Τυχαία Θέματα