Φοιτητές προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του σχεδίου Αθηνά

Κατά του σχεδίου Αθηνά προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας 74 σπουδαστές του μήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του ΤΕΙ Σερρών.

Οι σπουδαστές, οι οποίοι παράλληλα είναι και μόνιμοι κάτοικοι των Σερρών, υποστηρίζουν ότι με τη συγχώνευση των Τμημάτων θα αναγκάζονται πλέον να ταξιδεύουν 600 χλμ μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους. Και αυτό δίχως να υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη στο Προεδρικό Διάταγμα για τη συγχώνευση

και τους φοιτητές. Όταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις υπήρξε πρόβλεψη με την οποία δόθηκε χρονικό περιθώριο για τη συγχώνευση ή τη μεταφορά της έδρας του ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε φοιτητές να αποφοιτήσουν.

Επίσης οι σπουδαστές κάνουν λόγο για αντισυνταγματική απόφαση, καθώς όπως τονίζουν οι φοιτητές η συγχώνευση είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της πλήρους αυτοδιοίκησης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων), όπως επίσης και με την συνταγματική αρχή της αυτοτέλειας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Το σχέδιο Αθηνά έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις. Γονείς, φοιτητές και καθηγητές είναι ανάστατοι και εδώ και μήνες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο. Μένει να φανεί το κατά πόσο και άλλοι,θα ακολουθήσουν τη δικαστική οδό.

Keywords
Τυχαία Θέματα