Εθνική Ελλάδας: Μαθαίνει αντιπάλους για το Μουντομπάσκετ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, με την Εθνική να τοποθετείται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία και το μεσημέρι του Σαββάτου (29/04) θα λάβει χώρα η κλήρωση για την πρώτη φάση των ομίλων. Η διαδικασία θα γίνει βάσει των οκτώ γκρουπ δυναμικότητας σύμφωνα με την κατάταξη της FIBA και με γεωγραφικά κριτήρια.

Η Εθνική Ελλάδας

βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με τις Ιταλία, Γερμανία και Βραζιλία, κάτι που σημαίνει πως δεν θα τις αντιμετωπίσει, ενώ οι αντίπαλοι θα προκύψουν από το πρώτο, το πέμπτο και το έβδομο γκρουπ δυναμικότητας. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την Ισπανία, που βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ, κάτι που σημαίνει πως θα παίξει κόντρα σε μία εκ των Φιλιππίνων, ΗΠΑ και Αυστραλίας.

Οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων – οκτώ των τεσσάρων – θα πάρουν την πρόκριση στη δεύτερη φάση. Οι άλλες δύο ομάδες θα παίξουν αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32. Στη δεύτερη φάση των ομίλων, οι δύο πρώτες ομάδες θα πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά, όπου θα αρχίσουν τα νοκ άουτ.

Οι αγώνες των ομίλων Α, Β και C, D θα διεξαχθούν σε δύο διαφορετικά γήπεδα στη Μανίλα των Φιλιππίνων. Οι όμιλοι Ε και F στην Αρένα της Οκινάουα στην Ιαπωνία και οι όμιλοι G και Η στην Indonesia Arena στην Τζακάρτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα