Επεισόδια και συλλήψεις σε ρατσιστική διαμαρτυρία στη Μόσχα (βίντεο)

Τις χειρότερες ταραχές που σχετίζονται με ρατσιστικά – εθνικιστικά κίνητρα έζησε η Μόσχα την Κυριακή, όταν χιλιάδες διαδηλωτές, πολλοί φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα, εισέβαλαν σε προαστιακό εμπορικό κέντρο για να διαμαρτυρηθούν για μια δολοφονία η οποία αποδόθηκε σε έναν μετανάστη από τον Καύκασο.

Η κατάσταση οξύνθηκε όταν μια ομάδα νεαρών άρχισε να σπάει βιτρίνες σε εμπορικό κέντρο και έβαλε φωτιά. Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 380 από τους ταραξίες, πολλοί από τους οποίους

ήταν μεθυσμένοι. Tο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ανέφερε ότι άλλα 60 άτομα συνελήφθησαν όταν ξέσπασαν μαζικές συμπλοκές στη βορειοδυτική Μόσχα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι ταραχές ξέσπασαν μετά από εκκλήσεις εθνικιστών για μια «συνάντηση των ανθρώπων» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης του 25χρονου Ιγκόρ Σχερμπάκοφ, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του με την κοπέλα του, όταν σε μια φιλονικία ένας άνδρας, μετανάστης από τον Καύκασο, φέρεται να τον μαχαίρωσε.

«Ακόμα μια φορά ένας από τον Καύκασο σκότωσε έναν Ρώσο, κάτοικο της περιοχής Μπιρουλιέβο, τον Ιγκόρ Σχερμπάκοφ. Ελάτε στην συγκέντρωση στις 13 Οκτωβρίου στις 16:00. Σήμερα σκότωσαν τον Ιγκόρ – Ποιόν θα σκοτώσουν αύριο;»

Keywords
Τυχαία Θέματα