Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα το Σάββατο

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί από το Eurogroup το Σάββατο στις 17:30 (ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν τα ζητήματα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, του χρηματοδοτικού κενού και της εκταμίευσης των επόμενων δόσεων των δανείων προς την Ελλάδα.
Τα ξένα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δήλωση αξιωματούχου, που μίλησε υπό

το καθεστώς της ανωνυμίας, μεταδίδουν ότι το σχέδιο επαναγοράς ομολόγων της Ελλάδας τίθεται υπό αμφισβήτηση, λόγω της αύξησης των τιμών των ομολόγων.
Το Reuters, επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει ότι οι διεθνείς δανειστές εξετάζουν την επιστροφή κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ύψους εννέα δισ. ευρώ, για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες κυβερνητικές εκτιμήσεις, το ελληνικό χρέος θα φθάσει τα 340,6 δισ.ευρώ ή στο 175,6% του ΑΕΠ στο τέλος του 2012 και αναμένεται να ανέλθει στο 191% το 2015, ήτοι 357,7 δισ.ευρώ.

Σε δήλωσή του ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι το ποσό που μας χωρίζει από την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό χρέος είναι 10 δις. Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, υπογραμμίζοντας ότι το κόστος αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας για την Ελλάδα «θα είναι μεγαλύτερο από το ποσό που μας χωρίζει».



Keywords
Τυχαία Θέματα