Έκλεισε η ασφαλιστική «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ»

Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ» και τη θέση της σε ασφαλιστική εκκαθάριση αποφάσισε, χθες, η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η εταιρία τον τελευταίο καιρό δεν διέθετε το ελάχιστο περιθώριο φερεγγυότητας ούτε επαρκή ασφαλιστική τοποθέτηση – με άλλα λόγια, δεν μπορούσε να καλύψει πιθανές ζημιές των ασφαλισμένων της.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου ισχύουν για τριάντα ημέρες από την ημερομηνία

ανάκλησης της άδειας της εταιρείας. Εντός του διαστήματος αυτού οι ιδιοκτήτες οχημάτων οφείλουν να ασφαλιστούν σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία.

Επίσης, για τριάντα ημέρες μετά την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας θεωρούνται αυτοδίκαια λυμένες όλες οι ασφαλιστικές συμβάσεις για ζημιές της εταιρείας.

Οι έχοντες απαιτήσεις αποζημίωσης από ασφαλιστήρια των ασφαλίσεων λοιπών κλάδων ζημιών, όπως και από τα καταβληθέντα – μη δεδουλευμένα – ασφάλιστρα, θα ικανοποιηθούν κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον Εκκαθαριστή, ο οποίος θα διοριστεί το ταχύτερο δυνατόν, έπειτα από αίτηση που θα υποβάλει στο αρμόδιο Δικαστήριο η επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης, Αντιγόνη Βαφείδου.

Η ιστοσελίδα της ασφαλιστικής αυτή τη στιγμή

Keywords
Τυχαία Θέματα