Δήμος Μούτσης: Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας έγινε ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον σπουδαίο συνθέτη

Το τελευταίο αντίο στον Δήμο Μούτση είπαν σήμερα Δευτέρα 11 Μαρτίου συγγενείς και φίλοι.

Σε πολύ στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, παρουσία της συντρόφου του Δήμητρας, έγινε ο τελευταίος αποχαιρετισμός στην αίθουσα τελετών του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας.

Στενοί φίλοι και συγγενείς που παραβρέθηκαν στη σεμνή τελετή, άκουσαν με συγκίνηση τη μουσική του μεγάλου συνθέτη και τραγουδοποιού, την οποία ερμήνευσε πιανίστας στο πιάνο του Αποτεφρωτηρίου, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν φωτογραφίες από τη ζωή του Δήμου Μούτση.

Ποιος ήταν ο Δήμος Μούτσης

Ο Δήμος Μούτσης

γεννήθηκε στον Πειραιά το 1938 και άρχισε να σπουδάζει στο Ωδείο Αθηνών από την ηλικία των 7 ετών. Σε ηλικία 20 – 21 ετών τελείωσε τις μουσικές του σπουδές κερδίζοντας και το πρώτο βραβείο ως σολίστ στο βιολί.

Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 60 γνώρισε τον Νίκο Γκάτσο και τον Μάνο Χατζιδάκι.

Το 1967 άρχισε ο Νίκος Γκάτσος να του δίνει στίχους του. Το πρώτο τραγούδι του Δήμου Μούτση ήταν το «Βρέχει ο Θεός» με ερμηνευτή τον Σταμάτη Κόκοτα. Η συνεργασία Γκάτσου και Μούτση συνεχίστηκε με τραγούδια όπως «Μην μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», «Πειραιώτισσα» με τον ίδιο ερμηνευτή, «Σ΄ έβλεπα στα μάτια» με την Βίκυ Μοσχολιού.

Το 1969 με το «Αύριο πάλι» με ερμηνευτή τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, «Με ένα παράπονο» με τον Μπιθικώτση αλλά και τον πρωτοεμφανιζόμενο Μανώλη Μητσιά.

Το 1970 ανέθεσε ο Μάνος Χατζιδάκις στο Μούτση, τη φροντίδα της ενορχηστρώσης και της μουσικής διευθύνσης των τραγουδιών του στον δίσκο «Επιστροφή».

Όλα σε στίχους Νίκου Γκάτσου και με ερμηνευτές τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και την πρωτοεμφανιζόμενη τότε Δήμητρα Γαλάνη. Στον δίσκο αυτό συμπεριλήφθηκαν τα τραγούδια του Χατζιδάκι «Μίλησε μου», «Φιλντισένιο καραβάκι», «Η πίκρα σήμερα», με ενορχηστρώσεις του Μούτση.

Την ίδια εποχή ο Μούτσης συνεχίζει να γράφει επιτυχίες όπως το «Αυτά τα χέρια» (στίχοι Λευτέρη Παπαδόπουλου) και το «Στην Ελευσίνα μια φορά» (στίχοι Βασίλη Ανδρεόπουλου) με τον Μανώλη Μητσιά.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Δάφνη: Κορίτσι έπεσε από τον 6ο όροφο και σκοτώθηκε

Έμα Στόουν: Κέρδισε το Όσκαρ, έβαλε τα κλάματα και μίλησε για τον Λάνθιμο – «Ο Γιώργος είχε δίκιο» (video)

Τηλεφώνημα για βόμβα στον ΑΝΤ1 – Εκκενώνεται το κτίριο

Κορινθίου: Κόλαφος για το Πρωινό με υπόνοιες για εργασιακό bullying – «Τρία άτομα μου έκαναν τη ζωή δύσκολη» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα