Άρση της ασυλίας της Φ. Πιπιλή για το αυθαίρετο που αποκάλυψε το HOT DOC

Την άρση της ασυλίας της βουλευτίνας της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή προκειμένου αυτή να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη για αυθαίρετες παρεμβάσεις στο εξοχικό της που βρίσκεται δίπλα στον ποταμό της Νέδας, όπως αποκάλυψε σε αναλυτικό ρεπορτάζ το προηγούμενο τεύχος του περιοδικού HOT DOC, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής μετά από ονομαστική ψηφοφορία.
Υπέρ της άρσης της ασυλίας της κ. Πιπιλή ψήφισαν 187 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 19 βουλευτές, «παρών» δήλωσαν τέσσερις, ενώ υπήρξε κι ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Όπως ανέφερε στη Βουλή η βουλευτίνα της ΝΔ «είναι αθώα», «δεν έχει κανένα αυθαίρετο» και τόνισε ότι έχει « διαπομπευθεί από άθλιους με άθλιες πρακτικές».

Παράγοντες της περιφερειακής διοίκησης στην Ηλεία με αφορμή τους παραπάνω χαρακτηρισμούς κατήγγειλαν ότι η κ. Πιπιλή στην διάρκεια του ελέγχου που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην οικία της στη Νέδα, δέχθηκαν αφόρητες πιέσεις από την γενικότερη συμπεριφορά της βουλευτίνας, η οποία που κατέθεσε μηνύσεις .

Την διαδικασία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της κ. Πιπιλή κίνησε το από 23/11/2012 με αριθμό πρωτοκόλλου 4664 έγγραφο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς τον Πρόεδρο της Βουλής διά του υπουργού Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που υπογράφεται από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα.

Πριν από μερικές εβδομάδες η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σε συνεδρίασή της για το συγκεκριμένο θέμα αποφάσισε την άρση της βουλευτικής της ασυλίας προκειμένου να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε την αποκάλυψη του Τεύχους 23 του HOT DOC

Στο ΗΟΤ DOC που κυκλοφορεί: Η Φωτεινή Πιπιλή και το αυθαίρετο

Keywords
Τυχαία Θέματα