Αποσύρουν άρον άρον την ν-τροπολογία για τις ναυτιλιακές

Εσπευσμένα στη Βουλή έφτασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου για να αποσύρει την τροπολογία που έχει εισηγηθεί για τη μη υποχρέωση πολιτικών, εφοπλιστών, εκδοτών, δημοσιογράφων, δημόσιων λειτουργών και τραπεζιτών να κάνουν δήλωση πόθεν έσχες για μετοχές που έχουν αγοράσει σε ναυτιλιακές εταιρείες.

Η σχετική τροπολογία, η οποία «σφήνωσε» στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ του υπουργείου Μεταφορών, έφτασε στα χέρια του Χαράλαμπου Αθανασίου έτοιμη από

το Μέγαρο Μαξίμου, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από πολλά στελέχη της συμπολίτευσης.

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης δείχνουν προς το Μέγαρο Μαξίμου και το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο.

Την Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του, Δημήτρη Παπαδημούλη, προανήγγειλε πως θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την επίμαχη τροπολογία. Ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης διέκοψε τον και τον ενημέρωσε ότι, όπως τον πληροφόρησαν, είναι καθ’ οδόν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, που έχει εισηγηθεί την τροπολογία, προκειμένου να την αποσύρει.

Ωστόσο, είτε η επίμαχη τροπολογία αποσυρθεί είτε όχι, τα ερωτήματα παραμένουν και πρέπει να απαντηθούν είτε από τον κ. Αθανασίου, είτε από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. Με ποιο σκεπτικό κατατέθηκε η συγκεκριμένη τροπολογία που ουσιαστικά θεσμοθετεί το ξύπλυμα μαύρου χρήματος;

Διαβάστε σχετικά

Το Μαξίμου πήγε να «σφηνώσει» την τροπολογία για τις ναυτιλιακές


Ο Χρυσοχοϊδης “καρφώνει” τον Αθανασίου για την τροπολογία με τις ναυτιλιακές

Keywords
Τυχαία Θέματα