Απόψε το διάγγελμα Αναστασιάδη στον κυπριακό λαό, «κάθε κρίση κι ένα δράμα» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Βιντεοσκοπημένο διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό αναμένεται να απευθύνει το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπως ανακοινώθηκε επισήμως. Το μήνυμά του θα μεταδοθεί στις 21.00, αμέσως μετά από το τέλος του κεντρικού τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων του ΡΙΚ.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνέλθει εκ νέου αύριο Καθαρά Δευτέρα,

στις 9.30 π. μ. Δύο ώρες αργότερα ο κ. Αναστασιάδης θα ενημερώσει τη Βουλή, η συνεδρίαση της οποίας για την κρίσιμη ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 16.30.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως με τις εξελίξεις στην Κύπρο διαπιστώνεται για ακόμα μια φορά το αδιέξοδο μιας πολιτικής που δεν είναι συνολική για όλη την ευρωζώνη, αλλά συνίσταται σε αποσπασματικές ενέργειες για κάθε χώρα ξεχωριστά, υπογραμμίζοντας πως το Eurogroup εξασφάλισε, με τις ανιστόρητες και ανεγκέφαλες αποφάσεις του, ότι στο μέλλον κάθε κρίση θα είναι συγχρόνως κι ένα δράμα. «Η απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, ακόμα κι αυτών που είναι κάτω από 100.000 ευρώ, έρχεται και σε αντίθεση με τις αποφάσεις να προχωρήσει η τραπεζική ένωση και να καθιερωθεί μια πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων. Από εδώ και πέρα σε κάθε κρίση, όπου κι αν ξεσπάσει, ο φόβος των καταθετών θα είναι μέρος της εξίσωσης, με απρόβλεπτες συνέπειες. Φτάνουμε όλο και πιο κοντά σε μια αποφασιστική στιγμή όπου είτε ολόκληρος ο Νότος θα επιβάλει μια πιο δίκαιη και βιώσιμη συνολική λύση, ή η Ευρωζώνη δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί τις φυγόκεντρες δυνάμεις και την οργή των λαών», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα