Ανθρωποκυνηγητό στη Γαλλία για εντοπισμό κρατούμενου που απέδρασε – Τρεις νεκροί σωφρονιστικοί υπάλληλοι (Video)

Tρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν το πρωί της Τρίτης, όταν έγινε επίθεση στο τεθωρακισμένο βαν με το οποίο μεταφερόταν κρατούμενος μεταξύ των πόλεων Ρουέν και Εβρέ. Η επίθεση έγινε την ώρα που το όχημα βρισκόταν στα διόδια της Ινκαρβίλ και ο κρατούμενος κατόρθωσε να δραπετεύσει.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, δύο οχήματα, ένα λευκό Audi και ένα BMW,

επιτέθηκαν στο βαν της διοίκησης των φυλακών. Οι δράστες άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης, Ερίκ Ντιπόν-Μορετί, δήλωσε ότι στην επίθεση σκοτώθηκαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και άλλοι τρεις έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε βίντεο που δείχνει δύο άνδρες, ντυμένους εξ ολοκλήρου στα μαύρα, να πυροβολούν εναντίον των οχημάτων των φυλακών. Στη συνέχεια, τα δύο οχήματα τράπηκαν σε φυγή και αργότερα το ένα βρέθηκε ολοσχερώς καμένο στην πόλη Βατερβίλ και το δεύτερο κοντά στο νοσοκομείο του Εβρέ.

Όπως αναφέρεται, ο κρατούμενος που δραπέτευσε είχε αρκετές καταδίκες για εγκλήματα του ποινικού δικαίου, όπως διακίνηση ναρκωτικών και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ενώ η τροχαία έχει κλείσει μέρος της εθνικής οδού 154 ώστε να διευκολυνθούν οι έρευνες των αρχών.

La France est en deuil.
Elle vient de perdre 2 de ses enfants qui servaient la République.
2 agents pénitentiaires

Keywords
Τυχαία Θέματα