Άμεσα η προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου- ραγδαίες οι εξελίξεις

Αύριο Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πρόταση της τρικομματικής κυβέρνησης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αναφορικά με την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο της κυβέρνησης αναφέρεται πως έχει διαπιστωθεί η αλλοίωση της λίστας και πως ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε και τη δυνατότητα και το κίνητρο να προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το κείμενο – το οποίο θα

αρχίζουν από το πρωί να υπογράφουν οι βουλευτές – περιγράφει την κατηγορία της νόθευσης εγγράφου, κατηγορία που επισείει ποινή έως και 20 έτη, καθώς και της παράβασης καθήκοντος.

Για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, απαιτούνται τουλάχιστον 30 υπογραφές βουλευτών.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέφερε πως θεωρεί «επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και η κατά νόμον απόδοση ευθυνών», πρόταση με την οποία συμφώνησε η κυβέρνηση όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών.

Αντιπαράθεση ξέσπασε πάντως μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες και των κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση σημειώνει ότι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών επιχειρείται να περιορισθεί στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου, ώστε να γλιτώσει η κυβέρνηση από τη διάλυση της ηθικοπολιτικής διάστασης που της έχει απομείνει.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιμένει ότι δεν αφαίρεσε κανένα όνομα από τη λίστα, ενώ αφήνει αιχμές για τον τρόπο που αντιμετώπισε την υπόθεσή του και τον ίδιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι πρόκειται για «μία χοντροκομμένη σκευωρία», που στόχο έχει την κατασκευή της δικής του ενοχής, και, όπως αναφέρει, «είναι υπερβολικά βολικό για όλους, οι ευθύνες για την υπόθεση αυτή, να έχουν ένα και μόνο ένα ονοματεπώνυμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα